BIK Karlskoga vann sista matchen för året

By on 29 december, 2023

BIK Karlskoga har varvat vinster med förluster, där man har inte riktigt inlett Hockeyallsvenskan 2023/2024 som man normalt brukar göra. I kvällens match tog man emot Kalmar HC i den 30 omgången, en match där Karlskoga vann årets sista match och är nu uppe på slutspel.

Karlskoga kom ut i den första perioden utan att vara riktigt på tå, det var något som Kalmar kunde utnyttja när de gjorde 0-1 redan efter 28 sekunder. Karlskoga ryckte upp och jobbade sig tillbaka, kvitteringen till 1-1 kom i den fjärde minuten genom Simen André Edvardsen. Spelet i sig var jämnt och lagen krigade på bra ute på isen, där det var Karlskoga som var en aning mer på gång. I den 13 minuten kom ledningen för hemmalaget, Karlskogas Albin Eriksson gjorde 2-1 målet. Ett resultat som stod sig perioden ut.

I den andra perioden var det ett Kalmar som återigen startade bäst, kvitteringen till 2-2 kom i den fjärde minuten. Karlskoga visade engagemang och vilja, spelade ett bra kraftfullt spel. I den nionde minuten kom 3-2 målet genom Hampus Plato, och i den 20 minuten kom 4-2 målet. Vilket visade sig stå sig perioden ut.

I den tredje perioden väntade man en forcering mot Karlskogas mål från Kalmars sida, en forcering som inte riktigt kom. Istället var det hemmalaget som kunde stå emot bra och såg ut att styra spelet dit man ville, det var efter halva perioden spelad som det såg att darra en aning för Karlskoga. Nu varade inte det speciellt länge, med ca fem fyra minuter kvar såg det ut som om att Karlskoga var tillbaka till att ta tag i spelet igen. Kalmar tog ut målvakten i den 17 minuten, något som Karlskoga kunde utnyttja efter slarv från en spelare hos gästerna. I den 20 minuten kunde Hampus Plato knipa pucken för att sätta den i tom målbur, där 5-2 var ett faktum och som skrevs som slutresultat.

Det var ett Karlskoga som stod för en bra insats sett över 60 minuter, det blev en match där man över tid kunde stabilisera sitt spel och man kunde sätta sin prägel på tillställningen. Jag tyckte att det riktigt bra där Karlskoga inte lät Kalmar få till sitt eget spel, där man i stället kunde trycka på och skapa många fina chanser. Överlag en bra insats där det fanns många bra kvaliteter, som jag hoppas att man plocka fram när Hockeyallsvenskan 2023/2024 kommer igång igen 2024.

Tack vare vinsten är Karlskoga nu uppe på en tionde plats i tabellen, vilket innebär slutspel via play in. I den 31 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024 fredag 5 januari 2024 tar sig Karlskoga an Tingsryd på bortaplan.