BIK Karlskogas segertåg spårade ur mot AIK

By on 28 januari, 2024

En spelmässigt tajt vecka fick idag sitt slut när BIK Karlskoga tog sig an AIK på bortais, den tredje matchen för veckan där man hade med sig två vinster. Man kom till bortamötet med åtta raka i en fin vinstsvit, en svit som bröts i dagens match mot AIK.

….

Karlskoga kom ut i den första perioden där man inte riktigt var med i matchen, istället var det AIK som mer eller mindre hade ett övertag sett under den inledande tredjedelen. I den fjärde minuten kunde hemmalaget ta ledningen där Karlskogas defensiv inte alls var med på noterna, 1-0 till AIK som stod sig första perioden ut.

….

Om Karlskoga låg en bit efter AIK i den första delen så blev det inte bättre i den andra perioden, spelkvalitén var ännu sämre. Nu var den lilla energi som inställning helt borta, nu var det bara jaga och försvara som gällde för Karlskoga. I den elfte minuten kunde AIK utöka till 2-0, där och då såg det mörkt ut. Med sex sju minuter av mittperioden vaknade Karlskoga till liv, fick energi och man började stå upp på ett helt annat sätt. Man tog kampen på isen, man blev sådär stökiga och bökiga som gör Karlskoga. Tyvärr genererade det inte i något mål, men man närmade sig. När man gick till pausvila var AIK i ledning med 2-0.

….

I den tredje perioden var Karlskoga som pånyttfödda, man hade konserverat det spel man hade inlett under andra delen av mittperioden. Nu var Karlskoga riktigt pigga och man började skapa fina chanser framåt, men man var fortsatt stört ineffektiva. Även om Karlskoga var i förarsätet för tillfället var det AIK som i den tolfte minuten kunde utöka till 3-0, efter det baklängesmålet var det mer eller mindre kört. Även om Karlskoga gjorde ett bra försök för att spräcka AIKs nolla räckte man inte till, och hemmalaget kunde spela av matchen. När slutsignalen ljöd hade AIK vunnit med 3-0.

….

Sett till Karlskogas insats så vaknade man till alldeles försent, det räcker inte att börja en upphämtning med 30 minuter kvar av 60. Speciellt om man inte kan ta tillvara på de chanser man får, ska man ge det ett försök på riktigt måste man se till att om inte i alla fall träffa och helst göra mål. Men ser man till Karlskogas imponerande segersvit fram till den här matchen har man gjort en fantastisk comeback, och nu är men i alla fall med i racet igen.

Platt fall i dagens match med andra ord, men det kommer andra matcher. Nu väntar ett par välbehövliga vilodagar för Karlskoga, bra att få tillbaka energi och ladda batterierna med tanke på att det är Brynäs som väntar på onsdag 31 januari 2024 i Nobelhallen.

Matchfakta AIK vs BIK Karlskoga

• 03.48 Mål AIK, 1-0 Christoffer Björk.
  • 08.55 Utvisning AIK, två minuter Rasmus Rudslätt.

Första perioden slutade 1-0 till AIK.
Skottstatistik andra perioden AIK 7 vs BIK Karlskoga 5.

• 30.18 Mål AIK, 2-0 Zion Nybeck.
  • 38.21 Utvisning AIK, två minuter Christoffer Björk, Unsportsmanlike Conduct.
  • 38.21 Utvisning Karlskoga, två minuter Hampus Plato, Unsportsmanlike Conduct,
  • 39.13 Utvisning AIK, två minuter Daniel Muzito-Bagenda, Unsportsmanlike Conduct.
  • 39.13 Utvisning Karlskoga, två minuter Simen André Edvardsen, Unsportsmanlike Conduct.

Andra perioden slutade 1-0 till AIK.
Skottstatistik andra perioden AIK 15 vs BIK Karlskoga 6.

• 46.27 Utvisning AIK, två minuter Theo Hårdstam, Tripping.
  • 51.57 Mål AIK, 3-0 Eric Norin.