Byggstart för nytt vård- och omsorgsboende i Karlskoga

By on 26 oktober, 2023
Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande, Maria Malmsten, områdeschef för vård- och omsorgboenden och Stefan Allansson, Affärsenhetschef på Peab projektutveckling.
Bild: Karlskoga kommun

Arbetet med att bygga nytt vård- och omsorgsboende har påbörjats under hösten 2023. Boendet, som går under namnet Villa Strå, kommer se dagens ljus under 2025 i Karlskoga om allt går som planerat.

Bakom projektet står Peab som uppför själva vård- och omsorgsboendet vilket sedan ska drivas av Karlskoga kommun som blir hyresgäst i den nya byggnaden.

– Jätteroligt att få ta fram ett projekt i samverkan på det här sättet. Det kommer att bli en fantastisk byggnad när den står färdig här om knappt två år, säger Stefan Allansson, Affärsenhetschef på Peab projektutveckling.

Den totala ytan för vård- och omsorgsboendet blir 5 800 kvadratmeter och kommer att innehålla 80 lägenheter. Det planeras även för administrativa ytor för personalen samt gemenskapsytor för de boende. Stor vikt läggs också på utemiljön som anpassas för de boende.

– Vår målsättning med Villa Strå är att de boende ska ha stora möjligheter att komma ut och röra på sig både inomhus och utomhus. Vi vet att det påverkar människors livskvalitet i hög grad att få just den möjligheten, berättar Maria Malmsten, områdeschef för vård- och omsorgboenden.

Den 25 oktober genomfördes ett traditionsenligt första spadtag på Stråvägen 7 i Karlskoga, där Villa Strå kommer stå klart i september 2025.

– Äntligen! Vi har verkligen väntat på att få spaden i backen här, avslutar Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande.

Karlskoga
Örebronyheter

Källa: Karlskoga kommun

You must be logged in to post a comment Login