Dålig start fällde BIK Karlskoga

By on 13 december, 2023

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot AIK hemma i Nobelhallen för den 26 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga hade blandat och get den sista tiden men förlorade senast hemma mot Brynäs, för kvällen saknade man även några av sina norrmän som var på landslagsuppdrag. AIK å andra sidan vann senast mot Almtuna.

I den första perioden kom Karlskoga ut relativt bra, men i den sjunde minuten kunde AIK ta ledningen efter ett mål där Hellgren Smed blev på åkt av en AIK spelare som i sin tur tacklades in i honom. Efter målet tappade Karlskoga stora delar av sitt spel och när det spelades 4 mot 4 kunde AIK i den 14 minuten sätta 2-0. Karlskoga försökte få till en reducering, men gästerna var för starka och det var snarare nära ytterligare mål för AIK än Karlskoga. Första perioden slutade 2-0 till AIK.

Andra perioden blev händelserik och trots att Karlskoga kom ut med bra energi så var det AIK som efter 47 sekunder kunde sätta 3-0. Efter målet såg Karlskoga åter stukade ut och när sedan AIK satte 4-0 i den 28 minuten så såg det kört ut och hemmalaget bytte ut målvakten. Hemmalaget hade dock inte get upp och när Karlskoga fick spela powerplay så kunde Albert Lyckåsen reducera och 1-4 till Karlskoga. Nu reste sig hemmalaget och mindre än två minuter senare kunde Albin Eriksson fortsätta lagets återhämtning när han satte 2-4 till Karlskoga. Nu var BIKarna heta och Viktor Lennartsson kunde i den 38 minuten reducera till 3-4. Nu var det full jakt på kvittering, men tiden räckte inte och den andra perioden slutade 3-2 till Karlskoga.

I tredje perioden kändes det mest som om AIK försökte spela av matchen, men Karlskoga gjorde det tuft för dem då man bet sig fast i anfallszon gång på gång med en uppsjö chanser, man med ett uppoffrande försvarsspel och många skottäck så kunde bortalaget freda sitt mål. Matchen slutade 3-4 till AIK.

Det här var en svängig match för Karlskoga som började katastrofalt dåligt när man efter halva matchen låg under med 4-0. I den andra halvan gör man en stark upphämtning och det är bra, men man kan inte böja sina matcher på det här sättet för då kan man inte vinna. Jag vet inte mo det är dags att sätta in psykolog för hela laget men något fel är det och något måste göras snabbt. vi närmar oss nu halva säsongen och som jag ser det så kommer det inte handla om någon jakt på slutspel för resten utan en kamp om förnyat kontrakt. Laget hade en oerhört tuff start på säsongen och det känns att det fortfarande hänger över dem, men här kommer tränarrollen in. Här gäller det att vända den negativa spiral som man inte lyckats komma ut och frågan är om Dennis Hall har den erfarenhet som krävs för det har inte sett ut så hittills.

Nästa match spelar Karlskoga på fredag den 15 december

Matchfakta BIK Karlskoga vs AIK

• 06.35 Mål AIK, Kristoff Kontos 0-1.
  • 12.18 Utvisning Karlskoga, två minuter Gustaf Franzén, Holding.
  • 12.22 Utvisning AIK, två minuter Oscar Öhman, Tripping.
  • 13.21 Mål AIK, William Ignberg Nilsson 0-2.
  • 19.25 Utvisning Karlskoga, två minuter Filip Sveningsson, Charging.

Första perioden slutade  2-0 till AIK
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 5 vs AIK 13.

• 20.47 Mål AIK, Mathew Maione 0-3.
  • 24.41 Utvisning AIK, två minuter Oscar Nord, Tripping.
  • 27.53 Mål AIK, William Ignberg Nilsson 0-4.
  • 27.53 Byte av målvakt Karlskoga, Marcus Hellgren Smed ut, Niklas Lundström in.
  • 30.16 Utvisning AIK, två minuter Arvid Henrikson, Tripping.
  • 31.27 Mål Karlskoga, Albert Lyckåsen 1-4.
  • 33.15 Mål Karlskoga, Albin Eriksson 2-4.
  • 37.16 Mål Karlskoga, Viktor Lennartsson 3-4.
  • 38.06 Straff Karlskoga, Theodor Pistek, miss.

Andra perioden slutade 3-2 till Karlskoga.