De får regionens stipendier

By on 22 april, 2023
Michael Horvath Dahlman. Klubb Bubbla på Nya China.
Foto: Terése Classon Sundh

De får regionens stipendier inom bild och form, dans, film och litteratur

Stipendiaterna är utvalda av referensgrupper som tagit del av cirka 100 ansökningar. Stipendierna är på upp till 30 000 kronor och syftar till att stärka och utveckla det konstnärliga skapandet i länet.

– Med dessa stipendier vill vi ge länets professionella kulturskapare möjlighet att vidareutvecklas i sina konstnärskap. Det har varit roligt men svårt att välja när det finns så många spännande och nyskapande idéer, säger Johanna Berglund som är utvecklingsledare inom litteratur hos Region Örebro län.

En av stipendiaterna inom litteratur är Michael Horvath Dahlman. Han är författare, poet och estradör och kommer att använda stipendiet till att skriva dikter om ensamhet:

– Jag och Mohlavyr kommer gå in i studion tillsammans och göra en EP med spoken word och musik, om ensamhet. Senare i år kommer också en föreställning baserad på dikterna och musiken, säger Michael. – Det här stödet betyder lugn och ro till att fokusera på den konstnärliga delen av projektet.

Hela listan, stipendiater våren 2023

 • Dansproduktionsstipendium: Ellinor Ljungqvist.
  .
 • Filmproduktionsstipendium: Marie Johansson, Malin Dahl, Josef Säterhagen och Joseph Tähtelä.
  .
 • Främjandestöd bild och form: Ateljé Hjälmarstrand, Charlotte Ostritsch, Daniel Wiklund, Konstbunkern, Myroslava Usenko, Nova Göthlin, Tina Häggström, Tania Valdemarsson och Vidar Ericsson.
  .
 • Främjandestöd dans: Felan, förening för folkmusik och dans.
  .
 • Främjandestöd litteratur: Markus Lutteman, Johan Wren, Helena Hedlund, Michael Horvath Dahlman, Katarina Barycz, Anna Nyvall och Anna Norén Karlsson.
  .
 • Internationellt stipendium – kultur: Fred Warnby, Jenny Käll, Rio Drop, Emma Hägerman och Edita Dervicevic.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Region Örebro län

You must be logged in to post a comment Login