”De vilsegångna” en musikal av och med elever

By on 2 februari, 2023
Bild: LindeKultur

”De vilsegångna”, en musikal av och med elever på Kulturskolan Garnalia, lördag 11 februari är det premiär för ”De vilsegångna” – en musikal av och med elever på Kulturskolan Garnalia i Lindesberg.

Föreställningen ges i Lindeskolans aula kl 16.00 och 18.30 med fri entré – men biljetter behöver bokas på kulturskolan@lindesberg.se. Måndag 13 februari ges två skolföreställningar.

”De vilsegångna” är kulturskolans sjätte musikaluppsättning i Lindesberg – den här gången med ett 50-tal musik-, teater-, dans-och sångelever som sedan i höstas arbetat med musikalen. På scen agerar 12 skådespelare ihop med dansare och sångare. Nedanför komponerar en hel orkester med stråkar, cello, slagverk, piano, bas och gitarr.

De vilsegångna är ett nutida äventyr som skildras genom musik, dans och modern visuell scenografi med spännande ljud och effektfullt ljus – en fartfylld och dramatisk musikteaterföreställning.

”En helt vanlig dag ska klasskompisarna Greta, Flora, Hans och Petronella ge sig ut i skogen för att lösa en skoluppgift, som bland annat går ut på att de ska söka upp en glänta i skogen där det finns en liten grotta.

De hittar dock inte grottan, trots att de verkar vara på rätt plats. I det ögonblicket dyker en mystisk kvinna upp, och hon säger sig komma från hembygdsföreningen. I själva verket kallas hon Troglodytia och hon är ett övernaturligt väsen som härskar över en underjordisk värld med många märkliga varelser.

För att de magiska krafterna ska bestå i hennes rike måste Troglodytia ibland bege sig till människornas värld för att fånga nya själar. De fyra ungdomarna dras därför in i ett äventyr de inte ens kunnat drömma om i sin kamp för att ta sig ur Troglodytias klor.”

Kulturskolans lärare deltar i arbetet med musikal – bland annat Stefan Jansson som är regissör.

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login