Degerfors fick inte med sig full pott i jakten på säker plats

By on 29 oktober, 2022

Degerfors som innan dagens match befinner sig på säker mark i Allsvenskan, fortsatt spel i finrummet är målet. I den näst sista omgången av Allsvenskan 2022 gästade IFK Värnamo Stora Valla, Degerfors fick inte med sig full pott, men en poäng är en poäng.

Det blev en pigg start på matchen där bägge lagen inledde energirikt med ett snabbt, rappt spel. Ett spel som höll i sig i cirka tio minuter, efter var det Degerfors som sakta men säkert började ta över matchbilden. I den 15 minuten kom Nicola Djurdjic in snett i en situation där det såg ut som om han fick en vridning i knät, Nicola ut på bår och Diego Campos byttes in. Degerfors vaskade fram ett par ok chanser med svaga avslut, utan att egentligen komma nära att göra mål. Första halvlek slutade 0-0

I den andra halvleken öppnade spelet upp sig och det var nu det gällde att gå för full pott, nu blev inte direkt så då spelet såg speciellt vasst. Man fick en jättechans ett genom nick ta ledningen, men Värnamos målvakt Ursin Rasheed gjorde en jätteräddning.

Nej, Degerfors stod inte för den insats man behövde ha gjort för att ta hem full pott, istället såg spelet ganska mediokert ut där man inte fick fram några direkt rena chanser (förutom en då) där man kunde ta matchen i mål.

Även om man i slutet påbörjade en forcering där man pressade på och tog tag i taktpinnen på ett bra sätt kunde man inte väl framme i Värnamos straffområde vaska fram något av värde, nu fick man med sig en poäng i alla fall. I nuläget är jagande Varberg två poäng efter, Varberg möter i morgon Malmö på hemmaplan. Vinst där för Varberg och Degerfors är nere på negativ kvalplats, så tajt är det i botten.

Oavsett resultat för Varberg så ligger ansvaret på Degerfors spelare att göra sitt för att hänga kvar, i den absolut sista omgången i Allsvenskan möter man Malmö på bortaplan söndag 6 november.

Matchen slutade 0-0