Degerfors IF fick med en poäng mot tabelljumbon

By on 28 oktober, 2023

Under lördagen åkte Degerfors IF till Varberg för att ta sig an Varberg BoIS i den 28 omgången av Allsvenskan 2320.

Degerfors var tvungna vinna för att ha en chans att spela Allsvensk fotboll nästa säsong, och detta var kanske det bästa läget  då man tog sig an tabelljumbon, Brommapojkarna hade dessutom förlorat mot Djurgården tidigare under kvällen så chansen fanns där. Varberg å andra sidan viste redan att de kommer att spela i Superettan nästa säsong och hade bara hedern att spela för.

Den första halvleken blev en ganska svängig historia med mycket hawaii fotboll och slarv. Degerfors började bra och pressade Varberg, men på grund av slarv och personliga misstag så blev det Varberg som gjorde det första målet i den 36 minuten 1-0 Varberg. Efter målet pressade Degerfors för en kvittering och på övertid kunde Hugo Bolin sätta 1-1.

Under den andra halvleken jagade Degerfors ett ledningsmål, men man hade som tidigare på säsongen svårt att få till avsluten. Även den andra halvleken blev ganska svängig men även om bortalaget skapade mycket så fick man inte in bollen. Varberg skapade också en del framför allt genom kontringar men genom ömsom bra målvaktsspel och bra försvar så höll man borta bollen från målet och matchen slutade 1-1.

En vinst idag var i princip ett krav för fortsatt spel i allsvenskan men i och med att man fick med sig ett poäng och att Brommapojkarna förlorade så lever ändå ett teoretiskt hopp även om i alla fall jag har räknat bort tre poäng i den, om så är fallet så krävs vinst i den sista matchen mot Eskilstuna.

Nästa match spelar Degerfors IF borta mot IF Elfsborg på söndag den 5 november.

Matchfakta Varberg BoIS vs Degerfors IF

• 36 minuten Mål Varberg, Victor Karlsson 1-0.
  • 45+1 minuten Mål Degerfors, Hugo Bolin 1-1.