Degerfors IF spelar Allsvenskt 2023

By on 6 november, 2022

Sista omgången av Allsvenskan 2022 och garanterat en av Degerfors viktigaste matcher när man ställdes mot Malmö FF på bortaplan, förutsättningarna innan matchstart var ett Malmö som egentligen inte hade något att spela för förutom stoltheten och visa upp sig på hemmaplan, Degerfors som hade allt i sina händer för att klara säkert nytt kontrakt i högsta ligan där en poäng skulle räcka. Samt att jagande Varberg som mötte Sirius på bortaplan var tvungna att ta tre poäng samtidigt som Degerfors inte skulle få med sig någon poäng, nu klarade man av uppgiften och fick med sig en poäng man behövde och Degerfors spelar Allsvenskt 2023!

Det var ett riktigt påslaget Degerfors som kom ut och spelade sitt spel, inledningsvis var Malmö med i spelet och hemmalaget kunde ta ledningen i den 18 minuten efter att gästernas defensiv inte var med. Efter målet började Degerfors höga press ge resultat och spelmässigt dominerade man, det var positionsbyten, förflyttningar, snabbt rappt passingsspel som gjorde att Malmös försvar inte hängde med. Chanser fanns för mål för gästerna, Omar Faraj i jätteläge i den 22 minuten borde ha hittat nätet bland annat. I den 37 minuten kom kvitteringen för Degerfors, bra då jagande Varberg i samma minut gjorde sitt tredje mål borta mot Sirius, i och med målet så befann sig Degerfors på säker plats i tabellen.

Degerfors började den andra halvleken lika svajigt som den första och precis som i den så var det Malmö som återtog ledningen i den 15 spelade minuten. Man jobbade sig tillbaka och började spela sitt presspel som tidigare har skördat framgångar, bara 2.54 minuter senare så hade Rasmus Örqvist i Degerfors sett till att det var kvitterat. Efter målet såg det ut som om nerverna började göra sitt, spelet såg inte ut som tidigare där Malmö kom närmare och närmare ett mål. Degerfors kunde stå emot och det slutade 2-2, ett resultat som säger man inte bara har avslutat säsongen med hela elva raka matcher utan förlust, man säkrade även ett Allsvenskt kontrakt för säsongen 2023.