Degerfors IF tog tre viktiga poäng

By on 3 september, 2023

Under söndagen tog Degerfors IF emot BK Häcken hemma på Stora Valla för den 22 omgången av Allsvenskan 2023.

Degerfors som inför matchen låg på en 15 plats och hade förlorat de två senaste matcherna, hemmalaget var nu tvungna att ta poäng för att klara sig från nedflyttning. Häcken å andra sidan låg på en andraplats och jagade tre poäng för att kunna  ta sig om Malmö och närma sig förstaplatsen.

Det var Häcken som hade bollinnehavet i den första halvleken, men man hade svårt att få till det och man hade inte några riktigt vassa chanser. Degerfors försvar fungerade mycket bra och hemmalaget förvaltade sitt kontringsspel väl, man lyckades dock inte få in bollen i mål trots flera vassa chanser. Den första halvleken slutade 0-0.

Inledningen på den andra halvleken såg ut den första, men Degerfors tog över mer av bollinnehavet och i den 61 minuten kunde hemmalaget ta ledningen genom Elyas Bouzaiene 1-0 till Degerfors. Efter målet fick Degerfors bättre självförtroende och man pressade Häcken i perioder, men i den 82 minuten var det Häcken som hade en jätte chans där Rossbach först tappade ett skott men räddade sedan sin egen retur. Mot slutet forcerade Häcken och pressade Degerfors som dock lyckades hålla nollan och vinna med 1-0.

En mycket stark insats från Degerfors när man håller nollan mot serietrean och laget som gjort mest mål i ligan. Nu gick man upp över nedflyttningsstrecket till en 12 plats. Om laget kan fortsätta spela så här så skall man nog klara ett fortsatt kontrakt i Allsvenskan.

Nästa match spelar Degerfors IF den 18 september borta mot AIK.

Matchfakta Degerfors IF vs BK Häcken

• 61 minuten Mål Degerfors, Elyas Bouzaiene 1-0.

Matchen slutade Degerfors IF 1 vs BK Häcken 0.