Den lille girige har premiär i Örebro

By on 17 juni, 2023
Den lille girige har premiär i Örebro tisdag 27 juni 2023.
Foto: Sören Vilks

Folkets Hus och Parker och Dramaten fortsätter sitt samarbete och sommaren 2023 åker barnföreställningen Den lille girige ut på turné, med premiär i Örebro den 27 juni.

Den lille girige är en ha-galen komedi för de yngsta barnen och handlar om Harpagon och Marianne, som båda är tre år och vill ha allt. Alla leksaker i leksaksaffären. Alla andras leksaker i sandlådan. När de två möts blir det krig.

Den lille girige är en del av Unga Dramatens serie ”Unga klassiker” där teaterns tyngsta klassiker tolkas för de yngsta. I detta fall är det Moliéres Den girige som tolkas extremt fritt och lekfullt av Ada Berger, som fram tills nyligen var konstnärlig ledare på Unga Dramaten.

– Det är ganska många år sedan som Den lille girige hade premiär på Dramatens minsta scen, en föreställning som sedan dess spelat många varv för de allra minsta och deras syskon. Habegäret, föreställningens tema, är som bekant evigt, så kanske har den här föreställningen inte en begränsad livslängd. Vi är alla så glada att få möta barn runt om i landet under sommaren. Det ska bli underbart!, säger Ada Berger.

Regi: Ada Berger. Medverkande: Siri Hamari, Maria Salomaa och Marcus Vögeli.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Folkets Hus och Parker

You must be logged in to post a comment Login