Den stora motionsspårsupprustningen tar ökad fart i vår

By on 10 februari, 2022
Arkivbild

I vår fortsätter Örebro kommun rusta upp motionsspår och redan i februari börjar renoveringen av Sanatoriespåret samt Markaspåret. Karslundspåret har även renoverats under vintern 2021/2022 och står snart klar.

– Det känns otroligt kul att vi kan komma igång ordentligt med både Markaspåret och Sanatoriespåret redan i februari. Snart står ju dessutom Karlslundsspåret klart för öppning och vi inleder samtidigt arbetet med att förbättra miljön runt spåret med bland annat ett nytt utegym vilket har efterfrågats länge av boende och besökare i området, berättar Jonas Hård, ordförande i Fritidsnämnden

I Karlslundsspåret återstår inkoppling av el samt grusning av spårbädden vilket behöver göras när all is är borta och spåret har torkat upp. I väntan på att kunna slutföra i Karlslund flyttas arbetslagen till Sanatoriespåret för att börja schakta samt till Markaspåret för att börja riva den gamla anläggningen. Under en kort period kommer därför eventuellt Karlslundsspåret, Markaspåret och Sanatoriespåret att vara avstänga samtidigt.

– Det är självklart inte en perfekt förutsättning om tre spår blir stängda samtidigt. Det kommer emellertid bara att vara under en kort period och det är av ytterst vikt att vi håller ett högt tempo i renoveringarna nu när både investeringsmedel och etablerade arbetslag finns på plats, säger Hanna Richter, planerare på Kultur- och Fritidsförvaltningen.

För den som vill motionera i skogsmiljö under våren finns dock många andra möjligheter. Bor man i Karlslundsområdet så kan man nyttja både det belysta Varbergaspåret och alla fina stigar runt Karlslunds herrgård och Svartån. Nära Adolfsberg finns Sommaro med fina promenadstigar och mellan Brickebacken och Adolfsberg finns reträttens motionsslinga, för att bara nämna några exempel.

– Vi går mot ljusare tider vilket öppnar upp för möjligheterna att motionera även i alla våra obelysta naturstigar runt de här bostadsområdena. Sedan finns såklart både Varbergaspåret, Öknaspåret, Lillå-Venaspåret, Hovstaspåret och Kolarfallets motionsspår i Vintrosa öppna att besöka och nyttja, fortsätter Alexandra Royal, vice ordförande i Fritidsnämnden.

Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login