Diskopunk är tillbaka med ny musik

Av på 23 december, 2021

Hyllade livebandet Diskopunk är tillbaka med ny musik! Nu släpper Diskopunk första singeln ”I’m Lost” från kommande debutalbumet Filthy Boogie som släpps i april 2022.

Under två år har fem-mannabandet gjort ett gediget jobb med låtarna som i stort sett är inspelade helt live för att fånga deras mäktiga, övertända livekänsla även i studioversionerna av låtarna. Det hörs att skivan är skriven under pandemin. Reflekterande texter om konspirationsteorier, vad folk gör på sociala medier, samtiden och människor. Soundet är snäppet rockigare och punkigare. Bandet har vågat utforska nya marker, dock fortfarande mycket Diskopunk över låtarna. Detta är det bästa de gjort. Albumet Filthy Boogie släpps i april 2022 och innan dess släpps en drös singlar och fler livedatum väntar.

Diskopunk debuterade 2016 och har sedan dess spridit sin övertända liveakt och arsenal av dansanta hits på svenska indiescenen och runtom Europa. De beskriver sig själva som ”ett dekigt ABBA som blandar friskt mellan dans, post-punk, pop & rock’n’roll för att landa i ett landskap mellan underground och yttre rymden”. Full on boogie beskriver live-akten bäst. Vintern 2019 släppte de sin senaste singel ”Scooter Gang” och avslutade en Sverigeturné samt en Europaturné som förband till Friska Viljor. Tidigare har de bl.a. även varit förband till Mando Diao samt haft headlinespelning på en amfiteater i Amman, Jordanien som sågs och hyllades av Oasis producenten David Scott.

Ett litet instick – Diskopunk släppte en egengjord one-take musikvideo till singeln ”Motherland” som är helt genialisk. Spontant gästspel på Zinkensdams IP. Värt en kik!

Kultur
Örebronyheter

Källa: Sony Music Entertainment

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in