Dragon Dolls spelar live på 58 meter upp

Av på 8 juni, 2022
Dragon Dolls.
Arkivbild

Dragon Dolls med nysläppt EP kommer till 58 meter upp för en livespelning, den görs redan ikväll högst upp på Svampen, Malisa Elneborg fick en intervju med bandet.

Hur länge har ni varit Dragon Dolls?

Linda och Ellinor startade Dragon Dolls 2011. Vi spelade med en rad olika musiker men fick 2017 med oss systrarna Saga (trummor, sång) och Tora Hävermark (bas) och allt föll på plats.

Hur träffades ni?

Linda och Ellinor hade uppträtt som soloartister under lång tid och hade båda bara spelat i band med killar förut. Vi lärde känna varandra genom Uppsalas musikliv, och startade Dragon Dolls som en trio med ytterligare en kvinnlig musiker, inspirerade av trion Dolly Parton, Emmylou Harris och Linda Ronstadt och deras trestämmiga sång. 

Vad handlar er nya EP om och hur fick ni inspiration till den?

Den består av fyra sånger, alla inspirerade av olika saker. Ofta av litteratur och film, men förstås också av egna erfarneheher Man kan sammanfatta det som att de alla är små musikaliska berättelser med melodier och stämsång i fokus, mycket inspirerade av 60- och 70-talets musik.

Första spåret Get me out of here kom till efter att Ellinor sett filmen Love and Mercy, som handlar om Beach Boys och särskilt frontmannen Brian Wilson. Deras musik är ljus, ibland på gränsen till glättig, men kontrasten med Wilsons rätt svåra liv ger den en annan klangbotten, som vi inspirerades av. Ellinor skrev musiken och några fraser, och Linda skrev sedan texten. Man kan säga att den handlar om musiken som befrielse.

Marianne handlar om Leonard Cohens musa, norska Marianne Ihlen som han träffade på den grekiska ön Hydra. Hon var hans stora kärlek och inspirerade honom mycket, bland annat till att skriva låten So Long Marianne, men hon hamnade i bakgrunden när han blev berömd. Vår sång är hur hennes version kunde ha låtit. 

Är det första gången ni har spelning i Örebro?

Flera av oss har spelat i Örebro tidigare och i andra konstellationer, men det är första gången Dragon Dolls uppträder här. Förra året spelade vi dock på en americana-festival utanför Laxå som ju ligger i närheten.

Vad har ni för hälsning till Örebropubliken?

Vi är framför allt ett liveband och inspireras av mötet med ny publik. Vi ser verkligen fram emot att spela i vackra Örebro och inte minst på scenen 58 meter upp – att få spela under bar himmel är underbart!

Dragon Dolls spelar på 58 meter upp ikväll, evenemanget kan ses på Skybar Svampen Örebro och det börjar kl, 20.00.

Malisa Elneborg, Kultur | Örebro
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in