Ekonomi | Subaru mot nytt ”All-time-high” 2015

By on 1 december, 2015

Subaru är det etablerade bilmärke som ökar snabbast i Sverige. Lyckade lanseringar och målmedvetet förbättringsarbete är receptet för framgångarna. Inför årets sista månad står det klart att 2015 kommer att bli ännu ett rekordår för Subaru.

Subaru Nordic kommer att notera flera nya rekord för 2015. Arbetet med att vara Sveriges bästa arbetsplats med nöjd personal i kombination med visionen att vara Sveriges bästa generalagent med nöjda återförsäljare har gett Subaru de mest nöjda bilägarna. Detta och tre lyckade introduktioner under året har burit frukt och banat väg för de exceptionella framgångarna.

Fjolårsnoteringen på 4.285 bilar överträffades redan i oktober och 30 november var det dags att förpassa siffran 4.925 från rekordåret 2013 till historien. Med en hel månad kvar på försäljningsåret står det alltså redan klart att 2015 kommer att innebära ett nytt ”All-time-high” för Subaru i Sverige.

Efterfrågan är fortfarande större än tillgången, men vi har fått markant bättre tilldelning av bilar i år, säger John Hurtig, försäljningsdirektör på Subaru Nordic.

Ökningstrakten för 2015 kommer att bli nästan 30 procent, vilket rent logiskt även kommer att ge den högsta marknadsandelen någonsin eftersom totalmarknaden endast ökat med ungefär hälften.

Det mesta pekar på att även 2016 kommer att bli ett bra Subaru-år. Ökad kapacitet på fabriken i Japan säkerställer att biltillgången kommer att kunna bli ännu bättre nästa år, säger John Hurtig.

Ekonomi
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login