EM-kval i amerikansk fotboll på Behrn Arena Örebro

By on 28 september, 2022
Sveriges herrlandslag i amerikansk fotboll på EM-finalen på Malmö Stadion den 31 oktober 2021.
Foto: Jonas Domfors

EM-kval i amerikansk fotboll mot Serbien på Behrn Arena i Örebro, hösten 2021 tog Sveriges herrlandslag EM-silver i amerikansk fotboll och när man nu inleder kvalspelet inför EM 2023 görs det med en match mot Serbien på Behrn Arena i Örebro den 8 oktober.

Matchen mot Serbien sparkar av lördagen den 8 oktober kl. 18 på Behrn Arena i Örebro och arrangeras av SWE3 – Svenska Förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey – tillsammans med Örebro Black Knights.

– Intresset för amerikansk fotboll ökar i Sverige och matchen mot Serbien är den enda landskampen på hemmaplan under hösten, så vi ser fram emot att bjuda publiken på en riktig amerikansk fotbollsfest i den bästa av inramningar, Behrn Arena mitt i Örebro, den 8 oktober, säger Kjell Petersson, ordförande för SWE3.

– Vi är extremt stolta och glada att kunna erbjuda örebropubliken en väldigt spännande landskamp i amerikansk fotboll mellan det talangfulla svenska landslaget och ett mycket tufft och svårspelat Serbien. Vi räknar med en magisk game night på Behrn Arena 8 oktober, säger Stefan Kihlgård, ordförande för Örebro Black Knights.

Till förlägret inför landskampen är fem spelare från Örebro Black Knights kallade:

Position Namn Förening
RB Kasper Wedberg Örebro Black Knights
WR Johannes Lindeus Örebro Black Knights
OL Oscar Sundquist Örebro Black Knights
OL Gustav Rydberg Örebro Black Knights
DL Sebastian Nilsson Örebro Black Knights

Under ledning av förbundskapten BD Kennedy hade det svenska herrlandslaget i amerikansk fotboll ett framgångsrikt 2021. Ett EM-kval med segrar mot Ryssland och Storbritannien följdes upp av en semifinalvinst mot Finland – som även besegrades i den traditionella Finnkampen- vilket gav en biljett till EM-finalen mot Italien i Malmö hösten 2021. I EM-finalen blev Italien dock för svåra och Sverige fick nöja sig med ett EM-silver.

Nu inleds resan mot EM 2023 och för svensk del innebär EM-kvalet två matcher – mot Serbien på hemmaplan i Örebro den 8 oktober och mot Schweiz på bortaplan i Bern den 16 oktober. Ett framgångsrikt EM-kval skulle göra att herrlandslaget får möjlighet att spela såväl i A-gruppen i EM som i VM i Tyskland under sommaren 2023.

Som förberedelse inför kvalmatcherna mot Serbien och Schweiz samlas herrlandslaget den kommande helgen, 1–2 oktober, i Karlstad. Till lägret har förbundskapten BD Kennedy tagit ut en trupp bestående av 45 spelare

Örebro | Amerikansk Fotboll
Örebronyheter

Källa SWE3 – Svenska Förbundet för amerikansk fotboll

You must be logged in to post a comment Login