Enkel vinst för Degerfors IF i Svenska Cupens andra omgång

By on 22 augusti, 2023

Degerfors IF tog sig an Katrineholms SK FK i den andra omgången av Svenska Cupen i fotboll, det gjorde man på bortaplan där man ställde en helt ny startelva på planen.

Man tog chansen att lufta spelare som normalt inte brukar spela, det gör man med tanke på att motståndet Katrineholm håller till i division fyra ett lag man helt enkelt bara skulle vinna över.

Den första halvleken blev en riktigt tråkig seg tillställning, där det syntes att spelarna i Degerfors kände sig alldeles för överlägsna. Man tog sig an matchen med en ganska arrogant nonchalant inställning, där det var Katrineholm som inledningsvis i alla fall visade upp ett friskt spel där man försökte sig på att faktiskt spela fotboll. Desto längre tiden gick desto mer tappade hemmalaget i ork och gästande Degerfors kunde ta över bollinnehavet, vilket man gjorde utan att skapa något av värde. Under de första 45 minutrarna vaskade man fram två – tre chanser som inte var mer än ok, den första halvleken slutade oavgjort.

Degerfors inledde den andra halvleken med att göra två byten, byten som skulle göra att man fick upp både intensitet och skärpa. Bytena ledde inledningsvis till att man redan från start av andra halvan tog tag i matchen på ett annat sätt, där man snäppade upp tempot en aning i alla fall. Målen skulle hur som helst komma, i den 65 minuten fick man en straff efter att bollen hade tagit på handen på en spelare i Katrineholm. Straffen togs omhand av Gustav Lindgren i Degerfors som satte den säkert till 1-0, Gustav skulle komma att bli tvåmålsskytt när han bara sex minuter senare nickade in 2-0 efter ett inlägg, eller om det var ett lobbförsök. I den absolut sista minuten kom även trean för gästerna när inbytte Elyas Bouzaiene riktigt snyggt nickade in bollen till 3-0.

Det här var en match där man inte kunde dra några större växlar från de spelare i Degerfors som nu fick chansen från start, där i alla fall skulle vilja visa upp sig på allra bästa sätt. Men inte det inte, istället lojade man runt och lallade i stora drag. Hade man velat göra intryck på tränaren skulle man gå fullt istället för att som det såg ut tro att man skulle göra i princip vad man ville, sett till matchen var det inte godkänt från Degerfors sida. Förstå mig rätt, det här var en vunnen match redan innan matchstart sett skillnaden divisionsmässigt mellan lagen. Bara det gör att i alla fall jag hade bra mycket större förväntningar på Degerfors insats, hur som helst vann man till sist enkelt även om man på slutet bjöd in Katrineholm som inte fick ut något mål alls över 90 minuter.

Nu väntar Djurgården i på bortaplan i den 21 omgången av Allsvenskan, den matchen spelas söndag 27 augusti 2023.

Matchfakta Katrineholms SK FK vs Degerfors IF

• 65 minuten Straff Degerfors, mål 0-1 Gustav Lindgren.
  • 71 minuten Mål Degerfors, 0-2 Gustav Lindgren.
  • 92 minuten Mål Degerfors, 0-3 Elyas Bouzaiene.