Enström briljerade i sista VM-kvalmatchen

Av på 2 februari, 2020
Foto: eCirrus Media

Herrlandslaget visade hög klass i den sista matchen i VM-kvalet. Forwarden Rasmus Enström gjorde tre mål i 10-2-vinsten mot Danmark.

– Vi vinner matchen som vi ska göra, med rätt många bollar och bjuder på lite fina mål till publiken, säger han.

I dag avslutades VM-kvalet i danska Fredrikshamn. Sverige hade redan vunnit sin grupp och ställdes i en placeringsmatch mot Danmark, som vann den andra VM-kvalgruppen som avgjordes på samma ort. Båda lagen hade redan fixat avancemanget till VM, och Sverige fortsatte att bjuda på fina mål även i matchen mot Danmark. . 

– Vi gör en bra insats i den avslutande matchen. Vi försöker inte bränna så mycket energi i dag, det har varit mycket matcher och lite skador på slutet, så jag tycker att vi gör en bra match på det sättet, säger Enström och fortsätter – Vi vinner med rätt många bollar och bjuder på lite fina mål till publiken och vinner matchen som vi ska göra. 

Sverige hade ledningen med 4-0 efter den första perioden och utökade till 8-1 i den andra. Redan då hade Rasmus Enström gjort tre mål. Hans femma visade upp ett fint och snabbt spel.

– Alexander Galante Carlström och jag har spelat med varandra i många år och Hampus Ahrén är upcoming och har fina handleder, han kallas ju goldenboy, så han är jätteduktig. Vi hade väldigt bra rull i vår femma och gjorde lite påsar också, säger Enström.

Sverige vann till slut med 10-2. Robin Nilsberth blev utsedd till matchens lirare och ser nu fram emot höstens Euro Floorball Tour och sedan VM.

– Det här är startskottet, tydligt för vad som komma skall och det var viktigt att ta oss igenom det här såklart. Det är många nya spelare som får lite fler landskamper och som får göra poäng vilket kommer behövas, säger Nilsberth.

VM avgörs i Helsingfors 4-12 december, där hemmanationen är regerande världsmästare.

Resultat i VM-kvalet:
Sverige-Ukraina 27-1
Sverige-Polen 12-2
Sverige-Slovenien 17-0
Sverige-Danmark 10-2

MATCHFAKTA
VM-Kval, Fredrikshamn

Sverige-Danmark 10-2 (4-0, 4-1, 2-2)

Första perioden
1-0 (06.54) Rasmus Enström (Hampus Ahrén)
2-0 (08.37) Albin Sjögren (Viktor Nystedt)
3-0 (15.55) Rasmus Enström (Viktor Nystedt)
4-0 (17.22) Rasmus Enström 

Andra perioden
5-0 (00.33) Robin Nilsberth (Alexander Galante Carlström)
5-1 (02.38) Mikkel Skov Nielsen (Lukas Eldholm)
6-1 (09.29) Albin Sjögren (Victor Andersson)
7-1  (10.50) Alexander Galante Carlström (Hampus Ahrén)
8-1 (17.20) Emil Nilsen (Hampus Ahrén)

Tredje perioden
9-1 (08.05) Johan Samuelsson
10-1 (15.04) Alexander Galante Carlström (Robin Nilsberth)
10-2 (18.15) Kasper Kajgaard (Mikkel Skov Nielsen)

UtvisningarSVE 2×2 min, Dan 0x0 min
DomareTomas Beno, Roman Sklenica
Publik933

VISSTE DU ATT
– Sveriges herrlandslag nu är klara för VM som spelas 4-12 december i Helsingfors.
– Alexander Galante Carlström i dag gjorde sitt 100:e mål i landslaget. 
– Debutanten Viktor Nystedt blev utsedd till MVP. 
– Rasmus Enström gjorde under torsdagens match mot Ukraina sin 100:e landskamp?.

CITAT

Mikael Hill, förbundskapten
– Det var en kontrollerad match från vår sida och vi gjorde vad vi kunde förvänta oss som insats. I stort gjorde vi vad vi planerade.

Viktor Nystedt, back
– Helgen har varit bra. Trivs jättebra i laget och det är väl en del. Alla tar hand om mig och pushar mig att jag ska göra olika saker och det har hjälpt mig ute på banan.

– Jag vill se mig som en offensiv back, men nu på slutet känns det som att jag nästan är bättre defensivt än vad jag är offensivt. Jag har inte gjort så jättemånga poäng i  superligan så det är skönt att kunna göra lite mål och assister här.

Rasmus Enström, forward
–  Vi gör en bra insats i den avslutande matchen. Vi försöker inte bränna så mycket energi i dag, det har varit mycket matcher och lite skador på slutet, så jag tycker att vi gör en bra match på det sättet. Vi vinner med rätt många bollar och bjuder på lite fina mål till publiken och vinner matchen som vi ska göra. 

– Alexander Galante Carlström och jag har spelat med varandra i många år och Hampus Ahrén är upcoming och har fina handleder, han kallas ju goldenboy, så han är jätteduktig. Vi hade väldigt bra rull i vår femma och gjorde lite påsar också. 

Robin Nilsberth, back

– Det har varit speciella matcher allihopa. Vi visste inför kvalet att vi med största sannolikhet skulle vinna, men vi har nya grejer som vi ska träna in inför VM och vi försöker göra det till hundra procent. Det blev en bra avslutning.

– Det här är startskottet, tydligt för vad som komma skall och det var viktigt att ta oss igenom det här såklart. Det är många nya spelare som får lite fler landskamper och som får göra poäng vilket kommer behövas.

Sport | Innebandy
Örebronyheter

Källa Svensk Innebandy

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in