Extra resurser på Engelbrektsskolan

By on 24 maj, 2023
Arkivbild

Efter den allvarliga händelsen på Engelbrektsskolan igår, då en elev skadades, håller skolan öppet och eleverna har lektioner som vanligt. Det är prioriterat att snabbt komma tillbaka i en så vardaglig situation som möjligt.

Under morgonen samlades all personal på skolan för att gemensamt kunna förbereda sig för att möta eleverna med uppdaterad information om det som hänt, samt kunna förmedla vilket stöd som erbjuds.

Många vuxna finns på skolan idag och kan svara på frågor och ge stöttning till de som behöver. Skolledningen har stärkt upp elevhälsan med fler psykologer och socialtjänstens fältassistenter är på plats. Dessutom finns kuratorer från socialtjänstens Föräldrastöd tillgängliga på skolan för de vårdnadshavare som behöver prata om det som hänt. En föräldratelefon 019-21 36 00 hålls öppen under dagen 24 maj kl. 9–12 och 13–17.

–Våra medarbetare på Socialtjänsten var på plats redan igår och vi finns på skolan hela dagen idag. Vi har många medarbetare tillgängliga för dem som behöver prata. Det kan uppstå många tankar kring det som hänt och vi lyssnar till dem alla, säger Monika Berg, enhetschef vid Socialtjänsten.

Skolledningen ser kontinuerligt över om några fler insatser behöver göras för att stötta elever och medarbetare.

–Vi har ett mycket bra samarbete med Socialtjänsten. De var snabbt på plats och kunde ge ett tryggt och professionellt stöd till både elever, personal och vårdnadshavare, säger Katarina Arkehag, förvaltningsdirektör för Förskole- och grundskoleförvaltningen.

Förvaltningen har en aktiv krisledningsgrupp som ser till att stötta skolledningen i de frågor som kan uppkomma. Under dagen fortsätter även polisens utredningsarbete på skolan.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login