Fem lösningar som gör badrummet smartare

By on 3 november, 2021

Sittvänlig förvaring, hyllor uppåt väggarna och påhittig belysning är några av lösningarna som gör badrummet klokare. Att planera för ett praktiskt och trivsamt badrum handlar om att nyttja ytorna till max. Men hur ska man tänka? Vedum listar fem smarta lösningar i badrummet som maxar rummet utan att tumma på stilen. Dessutom berättar Vedums designansvarig Jenny Andersson om sina favoriter i det moderna badrummet.

Familjeägda Vedum Kök & Bad har över 100 års erfarenhet av inredning till de svenska hemmen. Det märks inte minst på de många smarta lösningar som finns att välja bland när nya badrum växer fram.

Förutom att Vedum skapar prisbelönta möbler till badrummet handlar arbetet mycket om att hitta kloka lösningar som gör rummet användbart. Senaste åren har badrummet fått en allt viktigare roll i den moderna människans liv. Det är här vi börjar och avslutar dagen med en vårdande rutin eller tar ett avslappnande bad. Många av Vedums kunder vittnar om att badrummet har blivit ett rum för kontemplation och återhämtning.

– När badrummet spelar allt större roll i våra liv ökar också behovet av praktiska lösningar. Väggskåp som erbjuder massor av smart förvaring och öppna, inspirerande vägghyllor ger oss också möjlighet att inreda vackert, till exempel. I badrummet är det faktiskt ofta insidan som räknas, även om vi förstås vårdar vårt yttre där inne. Jag märker att många efterfrågar smart förvaring som är enkel att hålla ren. Därför vill jag slå ett slag för dold förvaring med flera funktioner – så som en låda med belysning eller eluttag, säger Jenny Andersson, designansvarig, Vedum.

Fem smarta lösningar för det kloka badrummet

1. Förvaring uppåt väggarna

Badrummet erbjuder inte sällan alltför lite förvaring, och möjligheterna är dessutom ofta begränsade. Men det finns smarta grepp att ta till! Till exempel att nyttja ytan över toaletten till extra förvaring, eller sätta upp hyllor ovanför toaletten eller toalettdörren. Förutom att det blir mer plats över till annat, så är vägghyllor fina för den som vill styla badrummet med till exempel en grön växt eller ett doftljus. Win-win!

2. Mer el i skåp och lådor

Allt fler elektronikprylar letar sig in i våra badrum. Det är därför klokt att tänka till kring eluttagen. Till exempel att gömma dem i kommodens låda eller i spegelskåpet gör förvaringen praktisk och multifunktionell. Och när vi ändå pratar om det, satsa gärna på lådbelysning! Det gör dina saker enklare att hitta, särskilt mörka och trötta mornar.

3. Knoppa av knopparna

Att skapa enhetlighet och harmoni i badrummet kan ibland kännas svårt. Ett enkelt och förvånansvärt effektfullt sätt är att använda samma knopp såväl på badrumsmöbeln, som till väggförvaring av handdukar eller liknande. Ofta går knopparna enkelt att fästa på väggen med en skruv, och resultatet blir både fint och stilrent.

4. Sittvänlig förvaring

Slå dig ner! Sittbänken är trendsäker förvaring och bekvämlighet i ett. En perfekt lösning för många av hemmets rum, så även badrummet. Sittbänken blir till exempel perfekt för förvaring av badrumstextilier, städprodukter eller varför inte hårfönar och rakapparater, som annars tenderar att ta mycket utrymme i badrumsskåpet. Sittbänkarnas längd går att variera efter badrummets förutsättningar.

5. Det lilla badrummet

Att inreda det lilla badrummet må kännas svårt, men det finns många kloka idéer att inspireras av. Välj gärna en grundare kommod. Den ger fortfarande bra förvaring, men tar mindre golvyta i anspråk. Och planera förstås för vägghyllor där det finns utrymme, eller varför inte takhängda korgar. En tumregel är att försöka hålla golvet så rent som möjligt, och istället låta det lilla badrummet växa på höjden.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Vedum Kök & Bad

You must be logged in to post a comment Login