Fler kan göra skillnad för Örebros seniorer

Av på 5 november, 2018
Örebro kommun gör en särskild satsning för att nå fler som vill göra skillnad som volontärer.

I Örebro kommun finns idag runt 350 volontärer, som gör en fantastisk insats genom att stödja seniorer i deras vardag. Nu görs en särskild satsning för att nå fler som vill hjälpa till och göra skillnad som volontär.

Bidrar till bättre livskvalité
Idag finns ungefär 350 volontärer inom frivilligverksamheten i Örebro kommun. De gör en fantastisk insats genom att stödja seniorer i deras vardag, vilket har visat sig vara väldigt uppskattat. För att kunna möta upp ett ökat intresse söker vi nu fler volontärer, som hjälper till både på träffpunkter för seniorer och genom insatser till enskilda personer.

– Våra volontärer stöttar seniorer för att bryta isolering och ensamhet. På så sätt hoppas vi underlätta vardagen och bidra till en bättre livskvalité, berättar Zejfa Catic, frivilligsamordnare i Örebro kommun.

Delad glädje
Volontärer kan följa med seniorer på promenader eller göra besök i hemmet. En volontär kan också följa med seniorer som behöver hjälp med ärenden, till exempelvis banken, läkare eller hårfrisör.

Som volontär får man ingen lön, men däremot chans att knyta nya kontakter, få nya erfarenheter och framförallt få vara med och sprida glädje till andra. Genom att bidra till välmående och en meningsfull vardag för seniorer, kan man själv också må riktigt bra:

– Genom våra insatser sätter vi guldkant på tillvaron både för dem vi besöker men också för oss själva, säger Päivi Fredäng, som är volontär och ansvarig för att samordna den teckenspråkiga gruppen inom frivilligverksamheten.

– Om man själv är intresserad av att ställa upp som volontär, eller känner någon som kan vara intresserad, så finns mer information och möjlighet att göra intresseanmälan på kommunens webbsida. Det går också bra att ta kontakt med kommunens Servicecenter för att få kontakt med någon av oss frivilligsamordnare, säger Zejfa Catic.

Alla volontärer erbjuds introduktion, kontinuerligt stöd och fortbildning.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in