Framtidens synundersökning är här

By on 9 september, 2019

Den digitala tidsåldern förändrar optikerbranschen i grunden. Konsumenterna kräver en högre servicenivå än någonsin tidigare. Individuell anpassning och bekvämlighet kommer att vara de faktorer som särskiljer butikerna.

Under optikmässan i augusti introducerades, ZEISS VISUFIT 1000 på den svenska marknaden. ZEISS VISUFIT 1000 anammar de senaste digitala trenderna utan att tumma på precision eller enkelhet vid användningen. VISUFIT 1000 erbjuder ytterst exakt 3D-centrering och innovativa funktioner för att skapa en minnesvärd upplevelse för konsumenterna.

Hög precision
3D-centreringen sker med hjälp av 9 kameror kalibrerade till varandra för att skapa en fullständig 180° vy med bara en tagning. Det innebär samtidigt att man slipper använda en kalibreringsenhet för bågen, som kan göra att konsumenterna känner sig obekväma och sitter onaturligt.

För att undvika konvergens är enheten försedd med ett laserkors som projiceras på oändligt avstånd, vilket gör mätningarna tillförlitliga.

Bestämning av höger och vänster toppunktsavstånd ger en oöverträffad precision vid beräkningen av glasets design och tar samtidigt hänsyn till den individuella användarens parametrar.

Lätt att använda
Centreringsenheten är enkel och snabb att använda, oavsett om optikern använder en dator (PC) eller en iPad och oavsett erfarenhet eller optisk utbildning.

Med hjälp av en assistansfunktion går det att korrigera en onaturlig kropps- och huvudhållning som kan påverka centreringsprocessen.

Om konsumenten har valt en båge med breda skalmar hjälper funktionen med överlappning till att detektera hornhinnans position och fastställa toppunktsavståndet utan problem.

180° vy för obegränsad jämförelse av bågar
Med ZEISS VISUFIT 1000 får konsumenterna en bättre förståelse för hur olika bågar kommer att se ut när de provar dem. Många konsumenter tycker att detta är viktigast, särskilt de med höga styrkor.

Glassimulering i bågen
Denna funktion hjälper konsumenterna att välja rätt glas och rätt ytbehandling eller färg för den valda bågen. Funktionen visar allt samtidigt och ger på så sätt konsumenten en översikt över hur den färdiga produkten kommer att se ut.

Ett system för framtiden
– Med ZEISS VISUFIT 1000 blir den digitala framtiden en central del av optikerns arbete. ”Vi arbetar på att lägga till funktioner som gör ZEISS VISUFIT 1000 till mycket mer än bara ett system för centrering”, säger Thomas Andersson Wikman, Produktchef på ZEISS Vision Care. ”Data som fångats med detta system är så detaljerade att det kommer att vara möjligt för konsumenterna att testa virtuella bågar och skräddarsy glasögonbågar. Man kan säga att ZEISS erbjuder redan idag ett instrument som kommer att möta morgondagens efterfrågan på bättre anpassade glasögonglas och en mer digital kundupplevelse”, avslutar Thomas.

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login