Frysskador oroar mer än var femte fritidshusägare

Av på 21 november, 2018
Arkivbild

Vintern närmar sig och enligt en undersökning som Novus gjort på uppdrag av NOVASOL oroar sig mer än var femte fritidshusägare för frysskador när huset står tomt.

22 procent av fritidshusägarna är oroliga för frysskador när huset står tomt, det visar en undersökning som Novus gjort på uppdrag av NOVASOL.

– Det är bra att hålla ett öga på väderprognosen, så man är väl förbered när kylan slår till. Eftersom fritidshus i genomsnitt bara används 55 dagar om året så kan det dröja innan man upptäcker en skada, säger Torbjörn Fredman Nordenchef, NOVASOL.

5 tips att tänka på innan kylan slår till

Genom att förbereda fritidshuset ordentligt inför vinter kan du undvika kostsamma frysskador. Här kommer fem saker du bör tänka på:

  • Stäng inte av värmen helt och hållet. I kök och badrum är det bra om värmen ligger på ca 15 grader. I resten av fritidshuset kan du ha på grundvärme (ca 5-10 grader).
  • Stäng av huvudvattenkranen.
  • Tappa ur vattnet ur rörsystem och varmvattenberedare.
  • Häll frostskyddsmedel i golvbrunnar, toalettstol, tvättställ och diskho.
  • Det är bra att titta till fritidshuset någon gång emellanåt. Om du inte själv har möjlighet kan du alltid be en bekant.

Regionalt
Örebronyheter

Om undersökningen
Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av NOVASOL. Målgruppen för undersökningen är fritidshusägare i Sverige. Totalt har 1145 intervjuer genomförts under perioden 6-13 februari 2018. Deltagarfrekvensen är 71%. Undersökningen är genomförd via webbintervjuer i Novus slumpmässigt rekryterade och representativa Sverigepanel.

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in