Genrep inför VM-kval: Sverige-Estland

By on 25 juli, 2017

Den 26 juli kl 16:00 spelar Sverige mot Estland i ett genrep inför VM-kvalet. Matchen spelas inför publik i Täljehallen i Södertälje. Både Sverige och Estland deltar i VM-kvalet som startar den 2 augusti. Lagen möttes i Tallinn den 24 juli och då vann Estland med 77-72.

Sveriges uppladdning inför VM-kvalmatcherna i augusti fortsätter med den sista riktiga förberedelsematchen vilket också blir den enda hemmamatchen under förberedelserna. Två bortamatcher mot Nederländerna (en vinst och en förlust) samt bortamatch mot Estland igår har hittills varit mycket nyttiga.

Förbundskapten Vedran Bosnic kommenterar den senaste matchen såhär:
”Så bra som första halvlek var, så dålig var den andra. Vi lyckades inte bibehålla fokus matchen igenom. Jag tycker att vi har vissa moment som är bra och vissa som får oss att framstå som orutinerade ungdomsspelare. Det här en viktigt match för oss där vi får chansen att rotera mycket, fixa det som behöver fixas och den tillät oss att prova olika typer av saker vi vill kunna använda i kvalet. Samtidigt har vi ett par skador som påverkar vår spelarrotation, vi bli lite korta och tvingas göra saker vi inte är vana vid. Nåväl, nu siktar vi in oss på returmatchen i Södertälje på onsdag.”

Estland – Sverige 77-72 (18-25, 17-20, 23-11, 19-16)

Poänggörare Sverige:
Ludde Håkanson 13, Nick Spires 12, Marcus Eriksson 11, Alexander Lindqvist 11, Jonathan Person 8, Tobias Borg 5, Martin Pahlmblad 5, Thomas Massamba 3, Dino Pita 3, Viktor Gaddefors 1.

Sport | Basket
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login