God fortsättning på det nya året

By on 13 januari, 2024
Pedro Perez Casanovas målningar rör sig på gränsen mellan måleri och verklighet.
Bild: Pedro Perez Casanova

Galleri nord har som vanligt planerat in många utställningar under det kommande konståret, som man kommer kunna njuta av. Galleriets första utställning är med konstnärerna Charlotte Adde och Pedro Peréz Casanova, på utställningen får man uppleva skulpturer och målningar av två internationella konstnärer.

En lustfylld utställning som man kommer att minnas, med start idag 13 januari 2024.

….

Pedro Perez Casanovas målningar rör sig på gränsen mellan måleri och verklighet. Det är en sinnes full balansgång där det realistiska måleriet fångar betraktarens känslor genom Pedros fördjupade känsla för ljusets innebörd. Hans målningar pulserar av en unik drömlik atmosfär som tycks vara levande på dukens yta.

”Pedro Pérez Casanova har studerat grafisk design och parallellt med studierna började han måla. Efter att ha gått flera kurser hos olika konstnärer och vunnit priser och fått utmärkelser i sitt måleri har hans personliga uttryck vuxit fram. Nu ägnar han sig uteslutande åt sitt konstnärskap.

Han hade sin första utställning för 27 år sedan och har sedan ställt ut både nationellt och internationellt på olika gallerier och konstmässor. Hans verk återfinns både i europeiska och amerikanska privata samlingar och på offentliga institutioner.

Den internaliserade och exakta realismen i hans konst suddar ut konturerna samtidigt som den är verklighetstrogen på ett speciellt sätt med ljus och texturer. Hans speciella personlighet förmedlar både en drömmande och pulserande atmosfär.

Pedro Pérez Casanova är en ljusets trollkarl. Denna egenskap är närvarande i stort sett alla verk. Hans konst är ett levande exempel på en konstnärlig närvaro som strävar efter att överleva med hjälp av en ny vision av figurativ konst.”

….

Charlotte Addes konst ligger nära naturen och det finns en harmonisk värme över hennes konst som är både stillsamt vacker och kontemplativ. Charlotte använder olika material och medium för att uttrycka sitt konstnärskap. Med skicklighet och känslighet skapar Charlotte form till både bilder och skulpturer, som i samspel bildar en spännande tankevärld.

”Charlotte Adde är en prisbelönt målare och skulptör som har sin bas i Sverige som har ställt ut sin konst nationellt, såväl som i Spanien, Kina, Storbritannien och Singapore.

Naturen är kärnan i hennes konstnärliga verk.

Samtidigt som Adde tycker om att avbilda träd, har hon nyligen fått intresse för gestaltningen av människofiguren genom sina bronsskulpturer. Hon skapar med olika tekniker, målar med akryl på duk eller trä och skulpterar i stål och brons.”

….

Idag lördag 13 januari 2024 inleder man utställningen med en vernissage på nord konst & arkitektur, vernissagen börjar kl 12 och slutar 16.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: nord konst & arkitektur

You must be logged in to post a comment Login