Gripande aktivism i vacker dansmanifestation på Hjalmar Bergmanteatern

By on 5 februari, 2024
Foto: Knut Aaserud. Från föreställningen Vástádus eana – The answer is land.

I en tid som präglas av korta klipp och slentrianskrollande på telefonen, presenterar Dansscen Örebro något helt annat! Den norska koreografen Elle Sofe Sara har skapat en hänförande manifestation, med sju kvinnor som sjunger lovsång till den jord vi alla delar.

Med flerstämmig jojk och en rytmisk fysikalitet möter man ett verk som manar till kamp och andas förtvivlan.

Dansföreställningen Vástádus eana – The answer is land, är en ett mångbottnat och till lika delar vackert som gripande kraftverk. Inspirerat av demonstrationer och samiska ritualer manifesteras gemenskapen mellan människor och den natur vi är satta att förvalta.

Med hypnotisk timing tas man med på en resa, både till fots och inombords. Musiken i föreställningen är komponerad av Frode Fjellheim, världskänd för sin musik i filmen Frost.

– Vi är mycket glada att kunna erbjuda örebroarna en riktigt stark upplevelse tillsammans med andra, säger Josiane Saade, kulturproducent på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Tid och plats
Torsdag 8 februari på Hjalmar Bergmanteatern i Örebro, där man erbjuder en introduktion till föreställningen kl. 18.40, föreställningen börjar kl. 19.

Vástádus eana – The answer is land presenteras av Dansscen Örebro och turnerar med Dansnät Sverige våren 2024.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login