Hållbara recept från hela världen i ny kokbok från MSC

Av på 22 februari, 2021

Marine Stewardship Council (MSC) lanserar nu tillsammans med tio stjärnkockar från hela världen sin första internationella kokbok. Tanken är att recepten ska inspirera konsumenter att göra bästa möjliga miljöval när de köper fisk- och skaldjur.

– Tillsammans med tio fantastiska kockar lanserar vi en unik kokbok med hållbara fisk- och skaldjursrecept från hela världen. Genom att välja MSC-certifierade råvaror kan alla vara med och se till att även framtida generationer ska kunna njuta av fisk- och skaldjur, säger Linnéa Engström, programdirektör MSC i Skandinavien och Östersjöregionen.

Kokboken bjuder på en stor bredd, med någonting för alla smaker och i flera stilar, till exempel nordiska musslor, kummel på baskiskt sätt, hummerrissotto med saffran och ångkokt hälleflundra med risvin.

Bland de medverkande kockarna finns bland annat den holländska kocken, författaren och entreprenören Bart van Olphen, sydafrikanska kändiskocken Siba Mtongana och Otto Goh, chefskock på Shangri-La Hotel Group i Kina. Från Sverige medverkar Frida Ronge, kock och Culinary Director på restaurang TAK i Stockholm, med ett recept på ungsbakad gös.

– Mitt bidrag är en klassisk svensk husmanskosträtt, som är superenkel att laga för alla. Nästan allt på fisken används, eftersom den ugnsbakas hel. Jag gillar idén att ta vara på så mycket som möjligt av fisken och inte bara äta filéer. Den är lättlagad och det hoppas jag ska inspirera de som läser kokboken att verkligen våga testa, säger Frida Ronge. 

Regionalt
Örebronyheter

Källa: MSC

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in