Halv miljon satsas på program för utveckling av Corona-snabbtest

By on 21 april, 2020
Arkivbild

COVID-19-pandemin har visat vikten av storskaliga och kontinuerliga virustester. Den stora efterfrågan på tester har skapat ett behov av lättillgängliga test-kit. För att möta detta behov har det svenska biotechföretaget Colorna arbetat fram ett program för utveckling av mer lättillgängliga virustest.

Det nystartade programmet ska utveckla biosensorer som snabbt kan identifiera viruset på provet i ett enkelt steg. För att möjliggöra den fortsatta utvecklingen satsar nu Norrsken Foundation och WeFightCovid 280 000 SEK vardera i Colornas program för utveckling av snabbtest för Corona.

– Syftet med att ta fram dessa tester är att skapa förutsättningar för sjukvården att testa fler personer på ett enklare och smidigare sätt. Det finns ett behov såväl om en önskan både från myndigheter och det svenska folket att göra detta i större utsträckning än i dagsläget  – och den här donationen ger oss möjligheten att utveckla detta, säger Nicole G Joensson, VD och medgrundare på Colorna.

Satsningen på totalt 560 000 SEK möjliggör det fortsatta arbete och målet är att ta fram ett snabbtest så fort som möjligt. 

– Vi befinner oss i en global pandemi som kräver att vi alla hjälps åt. Därför känns det glädjande att vi nu kan bidra till Colorna ABs program som förhoppningsvis kommer kunna möta det stora behovet av snabbare tester, säger André Frisk, Communications Director på WeFightCovid.  

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

Källa We Fight Covid

You must be logged in to post a comment Login