Har du rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten

By on 27 januari, 2023
Bild: Kumla kommun

Bostadstillägg är ett tillägg till din allmänna pension som man ansöker om själv hos Pensionsmyndigheten.
 
Bostadskostnaden, inkomster och eventuella tillgångar avgör om man kan få bostadstillägg, vid en ansökan om bostadstillägg prövas även rätten till äldreförsörjningsstöd.

De vanligaste skälen till avslag på ansökan om bostadstillägg är att man har både bostad och fritidshus, bor tillsammans med någon eller har över 19 000 kronor i inkomst efter skatt.

Hela den totala ekonomin tas med i beräkningen, gör därför en beräkning på pensionsmyndighetens webbplats innan du ansöker.

Har du inte möjlighet att göra det via webben kan man ringa Pensionsmyndighetens kundservice på telefon 0771-776 776 och få hjälp med en beräkning.

Pensionsmyndighetens webbplats, mer information om bostadstillägg – pensionsmyndigheten.se/for-pensionarer/ekonomiskt-stod/sa-fungerar-bostadstillagg.step.testa-om-du-kan-fa-bostadstillagg

Du eller behörig anhörig kan ansöka

Man ansöker enklast och snabbast direkt på Pensionsmyndighetens webbplats, där kan man även välja att ladda ned en ansökningsblankett. Ansökningsblanketten kan också beställas via Pensionsmyndighetens kundservice.

Det är viktigt att ansökan fylls i korrekt och komplett för ett snabbare beslut, är man anhörig till någon som inte längre kan ha hand om sin ekonomi kan man som anhörig göra ansökan åt sin närstående. Mer information finns på Pensionsmyndighetens webbplats.

Pensionsmyndighetens webbplats, ansökan – pensionsmyndigheten.se/for-pensionarer/ekonomiskt-stod/sa-fungerar-bostadstillagg.step.ansok-om-bostadstillagg

Ekonomi | Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa Kumla kommun

You must be logged in to post a comment Login