Här går och cyklar eleverna gärna

By on 12 februari, 2024
Arkivbild

En säker väg till och från skolan står i fokus när Örebro kommun delar ut pris till Ervalla skola, onsdag 14 februari 2024. Här har eleverna varit bäst, på både lokal och nationell nivå, i utmaningen ”Gå & cykla till skolan”. 

Utmaningen ”Gå & cykla till skolan” arrangeras av Trafikkalendern och engagerar årligen runt 50 000 elever och lärare i årskurserna F-6. Örebro kommun har under de senaste åren deltagit i utmaningen, särskilt för att belysa vikten av en säker skolväg:

– För att få en så säker trafikmiljö som möjligt vid våra skolor, behöver vi hjälpas åt att minska biltrafiken i anslutning till skolorna. Om fler går eller cyklar, skapar vi en säkrare väg till och från skolan för eleverna. Det bidrar också till en bättre miljö och främjar hälsan hos barn och unga, berättar Gabriella Thorsén, trafikhandläggare, Teknik- och serviceförvaltningen.

Den senaste ”Gå & cykla till skolan”-utmaningen genomfördes i höstas. Alla deltagande skolor skulle då samla in så många resepoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan under två veckor. Örebro kommun delar ut ett lokalt pris till den klass i kommunen som presterar bäst i utmaningen.

Både år 2022 och 2023 var det klasser på Ervalla skola som fick det lokala priset i Örebro. Skolan kom också på andraplats i det nationella priset ”Bästa klass” år 2022.

Teknik- och serviceförvaltningen delar ut pris i form av tårta till alla elever på Ervalla skola, för att fira att de två år i rad vunnit den lokala utmaningen ”Gå & cykla till skolan”. Klassen som vann ”bästa klass 2023” kommer även få ta emot ett diplom vid firandet. På plats finns rektor och lärare från Ervalla skola.

Ervalla
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login