Hjälpen var avgörande

Av på 14 december, 2020
– Vi blev väldigt glada! Det här extrastödet är jätteviktigt för oss, säger Frövi judos ordförande Mattias Peterson.

De är en aktiv förening som vanligtvis anordnar mängder med läger och tävlingar. År 2020 blev ett annorlunda år och den ekonomiska förlusten för Frövi Judo enorm.

Bidraget från Sparbanksmiljonen kunde inte ha kommit mer lägligt.

De skulle ha arrangerat en stor tävling för barn, ungdomar och elit med efterföljande läger i september. De skulle ha arrangerat riksmästerskap för distriktslag i oktober och så var ytterligare några tävlingar och läger inplanerade.

På grund av Coronapandemin har Frövi Judo, likt andra föreningar, tvingats tänka om. Och att gång på gång tvingas ställa in har kostat på.

Tappade 200 000

– Det är svårt att förutsäga hur en sådan här situation kommer att slå mot en idrottsförening. Men nu kan vi konstatera att vi blev hårt drabbade. Totalt har vi tappat intäkter på runt 200 000 kronor, förklarar ordförande Mattias Peterson.

Stödet från Sparbanksmiljonen var därför oerhört välkommet.

– Vi blev väldigt glada! Det här extrastödet är jätteviktigt för oss.

”Kan behålla bredden”

Föreningen har närmare 350 medlemmar varav större delen är barn och ungdomar. Bidraget ger nu klubben möjlighet att fortsätta bedriva den breda verksamhet som de gör idag.

– Vi har medlemmar som satsar på OS och vi har även aktiva barn och ungdomar. Tack vare det här stödet kan vi också fortsättningsvis ha den bredden, det här var avgörande, konstaterar Mattias Peterson och fortsätter: – Jag tycker att det är fint av banken att använda pengarna åt en sådan här sak när det krisar.

Ekonomi | Länet
Örebronyheter

Källa Bergslagens Sparbank

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in