Hoppet om sjätteplatsen lever för BIK Karlskoga

By on 24 februari, 2024

Under lördagen tog BIK Karlskoga emot Östersunds IK hemma i Nobelhallen för den 48 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga som igår förlorade mot serieledarna Brynäs med 6-3. Östersund å andra sidan vann igår borta mot Tingsryd.

Den första perioden inleddes med ett lite avvaktande spel från båda lagen och man fick känslan att gårdagens matcher fortfarande satt i benen. Mot slutet av perioden lyckades dock Karlskoga spetsa till sitt spel något, och i den 20 minuten kunde Karlskoga ta ledningen genom Kalle Jellvert 1-0. Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Det var en mer spetsig variant av båda lagen som intog isen för den andra perioden och vi fick se fler och vassare chanser. I den 28 minuten kunde sedan Karlskoga utöka sin ledning till 2-0 genom Viktor Lennartsson. Nu slet Östersund för att ta sig tillbaks in i matchen, och i den 34 minuten kunde bortalager reducera till 2-1. Resterande tid av perioden försökte Östersund få till en kvittering men andra perioden slutade 1-1.

Det var Karlskoga som startade den tredje perioden bäst när man efter 44 sekunder kunde sätta 3-1 genom Otto Stenberg som styrde in pucken vid bortre stolpen. Östersund jobbade sig nu tillbaks in i matchen och kunde i den 51 minuten åter reducera till 3-2. Nu startade Östersund en vild jakt på kvittering vilket resulterade i en timeout från Karlskoga, efter timeouten kunde Viktor Lennartsson i den 55 minuten göra 4-2 till hemmalaget. Efter en timeout tog Östersund ut målvakten, men trots att bortalaget tryckte på ordentligt så kunde Karlskoga hålla emot till vinst. Matchen slutade 4-2 till Karlskoga.

En match där Karlskoga definitivt fick gräva lite i motivationslådan då det syntes att det var den tredje matchen den här veckan och andra på två dagar, som tur var gällde det samma för Östersund. Just nu känns det dock som om puckarna studsar Karlskogas väg ljust nu och i och med kvällens vinst lever ännu hoppet om att nå sjätteplatsen.

Nu väntar Västerviks IK på onsdag den 28 februari.