Höstlovsprogrammet visar att Kulturkvarteret är örebroarnas hus

By on 3 november, 2021
"Det misslyckade experimentet" är en vandringsföreställning för barnfamiljer med barn mellan 4–9 år.
Foto: Karin Foberg.

Vecka 44 händer det extra mycket för barn och unga på Kulturkvarteret. Höstlovsprogrammet visar att det här är örebroarnas hus. 

– Under flera år har vi byggt och pratat om husets betydelse. Nu gör vi verklighet av alla vackra ord och bjuder barn och unga på ett fullspäckat program, säger Karin Beckman, verksamhetschef för Kulturkvarteret.

Höstlov, läslov eller Halloween? Kulturkvarteret har aktiviteter för allt. Alla aktiviteter har fri entré men vissa kräver föranmälan eller biljett. Har du frågor eller vill ha mer information kontakta respektive arrangör.

Program:

Tisdag 2 november

Gör din egen planet – kl 12-15 i konsthallens ateljé
I Örebro konsthalls utställning finns verk om mikro- och makrokosmos och oändlig rörelse i det stora och det lilla. Precis så är det också i rymden och i vår galax. Vi inspireras av utställningen och i tisdagsverkstan skapar vi ett eget kosmos och gör planeter i ateljén. Kom förbi och ge vår ateljé en stjärnhimmel.

…………….

Onsdag 3 november

Bokstavsmonstret – kl. 13.30, 14.00, 14.30 i Akustiken

Barnteater om en bibliotekarie som ska ha sagostund med en grupp barn men avbryts av ett bokstavsslukande monster! Bibliotekarien och barnen får tillsammans rädda biblioteket och alla bokstäver under föreställningens gång. En interaktiv, rolig och lagom spännande musikalisk föreställning om vikten av det skrivna ordet. Framförs av Teater Najkit.

Passar för barn mellan 2-9 år. Drop-in, en begränsad mängd platser finns. Anmälan här! Föreställningarna teckentolkas.

….

Gör din egen garndrake – kl 12-15 i konsthallens ateljé

Vi inspireras av konstnären Bellla Rune från utställningen och skapar med garn och trådar. I onsdagens öppna ateljé bygger vi garndrakar. Bind ihop, fläta, knyt och väv! De färdiga drakarna kan du ta med dig och sätta upp hemma.

…………….

Torsdag 4 november

Det misslyckade experimentet – kl. 13.00, 13.30, 14.00 och 15.00.
Följ med våra forskningsassistenter på ett spännande äventyr genom Kulturkvarterets korridorer när de försöker rädda mänskligheten från den onda vetenskapsmannen och hans levande experiment!

En vandringsföreställning för barnfamiljer med barn mellan 4–9 år. Föreställningen är skapad på höstlovet som en del av Örebro kulturskolaslovverksamhet och sker i samverkan med Örebro bibliotek. Alla barn som upplever föreställningen får en bok.

….

Fri entré, begränsat antal platser. Biljetter hämtas i bibliotekets informationsdisk under föreställningsdagens gång.

….

Halloween-verkstad – kl. 13.30-15.30 i Bubblan
Kom och skapa dina egna halloweenprylar: spökhänder, blodiga kläder och huggtänder.

….

Prova på linoleumtryck – kl 12-15 i konsthallens ateljé
Gör som Jonas Nobel och skapa tryck med egna figurer. Prova på linoleumtryck och inspireras av hösten. Testa tryck med naturmotiv eller gör bilder med skräckinjagande spöken och pampiga pumpor.

…………….

Fredag 5 november
Ulltovning med vardagsskimmer – kl. 9.30-12.30 i Bubblan
Kom och tova spöken, pumpor, monster och andra läskiga saker. Du får också prova att nålfilta små kort. Från 4 år. Drop-in max 12 deltagare åt gången.

….

Skapa figurer i lera kl 12-15 – i konsthallens ateljé
På höstlovsfredagen inspireras vi av den animerade filmen Le rond Universel i utställningen. Filmen är gjord med leranimation och i ateljén skapar vi våra egna lerfigurer. Kom och ge liv åt din egen fantasifigur!

….

Halloween-verkstad – kl. 13.30-15.30 i Bubblan
Kom och skapa dina egna halloweenprylar: spökhänder, blodiga kläder och huggtänder.

…………….

Lördag 6 november

Fashion Show – kl. 16-18 i Volymen
Final för höstens modeveckor med modevisning på Kulturkvarterets största scen. Kläderna är skapade av ungdomar i Örebro och tillverkade av återbrukat material. Hämta din biljett i receptionen på Kulturkvarteret från och med måndag 1 november.

Kultur | Örebro Kulturkvarteret
Örebronyheter

Källa Kulturkvarteret

You must be logged in to post a comment Login