Indiska ska finnas i minst 120 år till

By on 13 november, 2021

En obekräftad källa säger att det endast är någon promille av alla bolag som har varit verksamma i över 100 år. Det betyder att 100-åriga bolag har mycket att fira! De är nämligen så ovanliga att det till och med är svårt att uppskatta exakt hur ovanliga de är. 

Men en sak vet Indiskas vd, Karin Lindahl säkert. ”Vi har inte kommit så här långt, för att stanna här.”

För 120 år sedan grundade Mathilda Hamilton Indiska. Hon var en pionjär inom vad som kallas den första vågens feminism. Idag driver Karin Lindahl bolaget med samma glöd och kämparanda, trots att hon likt Mathilda stött på många hinder på vägen.

”De senaste 1,5 åren har varit bland de tuffaste både för Indiska och för mig personligen. Men Indiska har överlevt två världskrig, 1970-talets lågkonjunktur, finanskriser och med största ödmjukhet snart även Corona-krisen.” 

För någon tanke på att göra annat än att växla upp, är det inte på tal om när Indiska fyller 120 år! Det uppmärksammas bland annat genom storslaget firande i butik, unika jubileumsprodukter samt en uppdaterad och omritad logotyp – skapad av designbyrån Abstract Drawing Center.

”Indiskas logotyp och varumärke har under lång tid varit i behov av förändring, inte minst för att på rätt sätt spegla företagets framtida strategi och stärka dess valda position på marknaden”, – säger Mattias Frodlund Moe, designer och strateg på ACD. ”Det är en genuin ikon inom svenskt mode och inredning vi tog oss an, och syftet har hela tiden varit att förbereda Indiska för ytterligare 120 år.” 

Sverige
Örebronyheter

Källa Indiska
Fascineras av Indiskas historia och inspireras av framtidsplanerna i Karin Lindahls 120års-krönika >> https://www.indiska.com/se/journal/karin-lindahls-120arskronika

You must be logged in to post a comment Login