Information om veganism delas ut till studenter i Örebro

Av på 17 september, 2019
Foto: Djurrättsalliansen

Intresset för att leva djurvänligt fortsätter att öka i Sverige och allt fler väljer veganskt för djurens, klimatets och hälsans skull. För att inspirera fler att välja växtbaserat kommer Djurrättsalliansen att besöka ett 20-tal högskolor och universitet runt om i Sverige och sprida information om veganism till studenter. Idag den 17 september kommer organisationen att vara på plats vid Örebro universitet i Örebro.

– Vi ser ett stort intresse för veganism och djurrättsfrågor främst bland unga, så därför känns det självklart för oss att vara på svenska universitet och högskolor för att inspirera allt fler att leva djurvänligt och kunna möta och samtala med dessa personer på plats, säger Jessica Thiel, talesperson för Djurrättsalliansen.

Med på Djurrättsalliansens universitetsturné kommer även svenskfödde amerikanen Vic Sjodin från den amerikanska organisationen Vegan Outreach, som har nått miljontals studenter på amerikanska universitet med information om veganism.

En av anledningarna till att många människor börjar intressera sig för veganism är hur vi människor behandlar andra djur. Bara inom den svenska livsmedelsindustrin dödades förra året omkring 106 miljoner djur. Enorma mängder djur föds upp på svenska djurfabriker och dödas sedan på löpande band på slakterierna.

– Vi människor utsätter djur för ett enormt lidande under tiden de lever och tar sedan deras liv, trots att vi inte måste. Djur är inte mat och vi människor behöver inte äta djur för att leva. Så varför gör vi det då och med vilken rätt utnyttjar och dödar vi andra individer? Vi menar att en av vår tids största orättvisor är vår behandling av andra djur. Det är fint att allt fler människor får upp ögonen för de här typerna av frågor och väljer att ta avstånd från djurutnyttjandet, säger Jessica Thiel.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in