Innebandy | Sveriges U19-damer framme i VM-final – efter ny nolla

By on 8 maj, 2016

Sveriges U19-damlandslag är klart för VM-final. I semifinalen mot Tjeckien blev det 5-0.

Det var tufft, men de fick inte så många lägen, säger målvakten Lovisa Hedin.

Precis som för två år sedan, när U19-VM arrangerades senast, är Sverige framme i final. De regerande världsmästarna har gått igenom mästerskapet i Belleville i Kanada oerhört starkt. Efter de tre gruppspelsmatcherna hade Sverige 41-0 i målskillnad. Och i semifinalen mot Tjeckien fortsatte succén. Efter 5-0 har målvakterna Hanna Svensson och Lovisa hållit nollan i sex perioder var. Tolv sammanlagt, alltså.

Jag tycker inte att vi att vi har satt på prov än. Men vi är bra, säger Lovisa Hedin.

Måldrottningen Annie Nilsson höll sig framme två gånger om i den första perioden. Båda hennes mål assisterades av Jonna Sjöberg. Men tjeckiskorna var inte ofarliga och försökte ofta kontra.

Det var tufft, de låg på ganska bra. De la in många farliga bollar framför mål. Lovisa (Hedin) gjorde en jättebra match i målet, säger backen Gabriella Strandberg.

Den andra perioden blev mållös, och den tredje hann gå elva minuter innan det blev mål igen. Frida Ahlstrand klev in i det höga slottet och sköt 4-0. Några minuter senare tog Ellen Svensson sats och drog till. 5-0 satt snyggt i nättaket.

Det var tuffare än tidigare, men det är det vi tycker är roligt, säger forwarden Marie Segerholm.

Sverige spelar VM-final mot Finland i morgon söndag. Den matchen startar natten till måndag, 00.10 svensk tid, och sänds live på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal.

Det är den matchen vi har längtat efter hela veckan, det ska bli jätteroligt, säger Marie Segerholm.

Håller ni nollan då också?
Det får vi se. Fortsätter vi som vi gör kommer vi göra det, avslutar Marie Segerholm.