Intresset för begagnad elektronik ökar stort

By on 26 november, 2020

Intresset för elektronik är stort när vi spenderar mycket tid i hemmet. När vi behöver hålla fysisk distans blir elektroniken nödvändig för att hålla kontakten med nära och kära. Sökningarna på Blocket efter begagnad elektronik har ökat stort jämfört med förra året.

– Elektronik är alltid populärt på Blocket, men speciellt i år. Den fungerar dels som underhållning när vi spenderar mycket tid i hemmet, men vi ser även att hemmajobbare kompletterar sina hemmakontor med till exempel skärmar. Elektroniken möjliggör också för oss att hålla kontakten med nära och kära trots det fysiska avståndet. Vi ser att intresset för till exempel ipads ökat stort, troligtvis är det många mor- och farföräldrar som vill kunna facetimea med sina barnbarn, säger Matilda Adelborg, presskommunikatör på Blocket.

Under perioden 5-20 november har sökningarna ökat stort på bland annat iphone (101%), ‘tv’ (45 %) jämfört med samma period föregående år. Sökningarna efter elektronik på Blocket har ökat med 75 %“ – och ungefär 90% av prylarna säljs inom en vecka.

– Många prylar tappar den största delen av sitt värde i början, när man precis köpt det nytt – och sedan håller sig andrahandsvärdet ganska konstant. Men för elektronik är det lite annorlunda, då andrahandsvärdet på elektronik sjunker snabbt i takt med att det släpps nya modeller. Därför är det smart att sälja vidare elektronikprylar direkt när du inte längre använder sakerna, säger Matilda Adelborg.

Mest sökt inom ‘Elektronik’ på Blocket (5/11-20/11):
TV
Iphone
Nintendo Switch
Playstation 4 & 5
Gamingdator
Dator
Högtalare
Ipad
Macbook
Samsung
Nikon
Xbox one
Grafikkort
Sonos
Skärm
Airpods
Smart tv
Canon
Bang Olufsen
Apple Watch

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Blocket

You must be logged in to post a comment Login