Julkonsert i Näsby kyrka med Frövi Musikkår

By on 10 december, 2023
Bild via LindeKulturs pressmeddelande

Julkonsert i Näsby kyrka med Frövi Musikkår för 76:e gången. Lördag 16 december kl 16:00 bjuder Frövifors Musikår in till ”Toner i advent” i Näsby kyrka (Frövi), en tradition sedan julen 1947.

Från början var det enbart Musikkåren som spelade, på senare år medverkar också Näsby Fellingsbro Kyrkokör. Dirigenter är Anita Andersson för musikkåren och Marie J:son Lindh Nordenmalm för kören.

En tradition sedan julen 1947 är att Frövifors Musikkår har spelat i Näsby kyrka i adventstid. Redan första gången myntade musikkåren konsertens namn ”Toner i advent”.

Årets konsert blir den 76:e i ordningen med undantag för ett års uppehåll under pandemin. Alla tidigare år har julkonserten ägt rum på en söndag men i år blir den på LÖRDAG – den 16 december klockan 16.

Nytt på musikkårens program i år är Feliz Navidad (God jul). I övrigt blir det kända julmelodier. Som avslutning kommer musikkår, kör och församling tillsammans att framföra potpurriet ”Nu tändas tusen juleljus” med julens mest kända sånger – från Hosianna, Stilla natt till Var hälsad..”.

Detta potpurri är en viktig tradition som musikkåren genom åren spelat vid alla julkonserter.

Kultur | Frövi
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login