Kändisarna svenska singlar vill dejta

Av på 1 maj, 2021
Arkivbild

Dagdrömmer du om en het romans med en kändis? Då är du inte ensam! Men vilka är kändisarna som svenskarna helst skulle vilja gå på dejt med? En ny undersökning från dejtingappen happn visar att Zara Larsson och Alexander Skarsgård är profilerna som flest singlar drömmer om att dejta.

Vi exponeras dagligen för kändisar, genom filmerna och tv-serierna vi tittar på, tidningarna vi läser och kontona vi följer på sociala medier. Därför är det inte så konstigt att vi också fantiserar om dom. Men vilka kändisar vill vi helst dejta? Happn har tagit reda på vilka stjärnor och profiler som svenskarna drömmer om att ha en romans med. Kartläggningen visar att svenskar som dejtar män har ett öga för Alexander Skarsgård. Hollywoodskådisen toppar nämligen listan. Därefter följer artisten Benjamin Ingrosso och NHL-proffset Henrik Lundqvist.

De svenskar som dejtar kvinnor drömmer istället om att dejta Zara Larsson. Den albumaktuella artisten tar hem förstaplatsen på listan över kvinnliga kändisar. På andra plats kommer den Oscarsbelönade skådespelaren Alicia Vikander. Högt upp på listan hamnar även profiler som Bianca Ingrosso, Molly Sandén och Miriam Bryant.

– Jag tror de flesta av oss någon gång drömt om att dejta sin favoritkändis och att de flesta är överens om att tanken skapar en något kittlande känsla. Kanske är det en kändis som man har sett upp till under en längre tid, någon vars arbete man är imponerad av eller någon vars personlighet som fångar intresset, säger Marine Ravinet, Head of Trends på happn.

Topp 5 – Kvinnliga kändisarna som svenskarna helst vill dejta

1. Zara Larsson
2. Alicia Vikander
3. Bianca Ingrosso
4. Molly Sandén
5. Miriam Bryant

Topp 5 – Manliga kändisarna som svenskarna helst vill dejta

1. Alexander Skarsgård
2. Benjamin Ingrosso
3. Henrik Lundqvist
4. Mikael Persbrandt
5. Björn Gustafsson

Om kartläggningen

Kartläggningen är baserad på en undersökning bland 532 svenska användare på happn. Undersökningen genomfördes i april 2021 via en webbenkät.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: happen

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in