KIF Örebro spelade oavgjort i säsongsavslutningen

By on 5 november, 2022

Under lördagen tog KIF Örebro emot Linköping FC hemma på Behrn Arena i den sista matchen för säsongen i Damallsvenskan 2022.

Denna match var bara av akademisk betydelse för Örebro som vid vinst kunde gå upp på en åttonde plats förutsatt att Piteå inte vann. Linköping å andra sidan kunde ta sig upp på en andra plats så länge man vann och Häcken förlorade.

Den första halvleken började ganska jämnt men med ett visst spelövertag för Linköping, men Örebro kom upp i en del fina omställningar. Linköping tog sedan sakta men säkert över matchen men Örebro fortsatte med sitt omställningsspel och var inte ofarliga. Hemmalaget presterade också ett riktigt bra försvarsspel. Halvleken slutade 0-0 men det saknades inte chanser.

Andra halvlek fortsatte som den första med ett stort bollinnehav för Linköping som styrde spelet och ett Örebro som försvarade sig och gick på kontring. Båda lagen hade chanser att göra mål men Linköping hade de vassaste. Dock lyckades inte något av lagen med att göra mål så matchen slutade 0-0.

En ganska tråkig sista match på säsongen där Örebro parkerade bussen så att säga och gjorde det bra. Linköping satsade hårt för att vinna men det disciplinerade Örebro försvaret kunde för det mesta stoppa anfallen utanför eget straffområde. KIF Örebro slutade på en nionde plats i tabellen trots att man tog poäng i sju av sina åtta sista matcher. Nu återstår att se vilket lag man ställer på planen nästa säsong då man har 13 utgående kontrakt.

Matchfakta KIF Örebro vs Linköping FC

Förste halvleken

• 23 minuten Byte Linköping, In Johanna Svedberg Ut Stina Lennartsson.
  • 45 minuten Byte Örebro, In Katie Lockwood Ut Elli Pikkujämsä.

Andra Halvleken

• 56 minuten Byte Linköping, In Therese Simonsson Ut Cornelia Kapocs.
  • 65 minuten Byte Örebro, In Elsa Helena Pelgander Ut Emilia Pelgander.
  • 65 minuten Byte Örebro, In Wilma Öhman Ut Elizabeth Pechersky.
  • 80 minuten Byte Linköping, In Heidi Ellingsen Ut Olga Ahtinen.
  • 80 minuten Byte Linköping, In Michelle De Jongh Ut Alva Selerud.
  • 86 minuten Byte Örebro, In Frida Abrahamsson Ut Nathalie Persson.
  • 86 minuten Byte Örebro, In *** Ut Heidi Kollanen.
  • 91 minuten Gult kort Örebro, Katie Jayne Lock wood.
  • 96 minuten Gult kort Örebro, Frida Abrahamsson.