Kraftig ökning av id-kapningar i region Bergslagen

Av på 18 oktober, 2018
Arkivbild

Antalet anmälda så kallade identitetskapningar har ökat med 76 procent i region Bergslagen under perioden januari – augusti 2018 jämfört med samma period föregående år. Det finns flera sätt att minska risken att bli utsatt för dessa brott.

I landet som helhet är ökningen av anmälda id-kapningar 34 procent medan ökningen alltså är 76 procent i region Bergslagen (Dalarna, Värmland, Örebro län). Det är inte klarlagt varför ökningen är så stor i Bergslagen, det kan bero på skillnader mellan regionerna i hur brotten registreras.

Idag, torsdag 18 oktober klockan 17:00 – 19:00 kan du chatta på polisens nationella Facebooksida med polisens nationella bedrägericenter om bedrägerier och hur du kan skydda dig och de i din omgivning.

Att handla på nätet har många fördelar och är oftast säkert. Men det finns åtgärder man kan vidta för att undvika att utsättas för id-kapning. Ofta är det okunskap och slarv som bidrar till att kort- och personuppgifter når obehöriga. Genom att vara försiktig och tänka säkert när det gäller hur du använder dina kortuppgifter (framför allt på nätet) och hur du skyddar dina lösenord gör du det svårare för bedragaren.

Regionalt
Örebronyheter

Källa polisen.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in