Kristoffer Tamsons (M) föreslås som ny ordförande för Mälardalsrådet

Av på 26 april, 2019

Trafikregionrådet i Stockholm och SL:s ordförande Kristoffer Tamsons (M) föreslås bli ny ordförande för Mälardalsrådet. Valet av ordförande görs under Mälardalsrådets årskonferens Mälartinget, som arrangeras den 9-10 maj.

– Det känns hedrande att föreslås som ordförande för Mälardalsrådet. Det är inte bara en chans att leda vårt storregionala arbete. För någon som brinner för tillväxt, regional utveckling och människors möjligheter att leva och verka i hela Stockholm-Mälarregionen är det också ett viktigt uppdrag. Något jag ser fram emot att axla tillsammans med de andra i styrelsen, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd Stockholm, ordförande SL samt ordförande i Mälardalsrådets En Bättre Sits-process.

I Mälardalsrådet samlas kommunerna och regionerna i Stockholm-Mälarregionen för att driva gemensamma, parti- och länsöverskridande frågor inom exempelvis transporter och kompetensförsörjning. Arbetet är politiskt styrt och leds av representanter från kommunerna och regionerna i de fem länen Stockholm, Uppsala, Västmanland, Sörmland och Örebro.

Mälardalsrådets nya ordförande väljs under Mälardalsrådets årskonferens Mälartinget. Konferensen har i år temat Globala trender och samlar över 300 regionala och kommunala politiker från hela Stockholm-Mälarregionen. Konferensen hålls i Örebro den 9-10 maj och valet av ordförande sker under Rådsmötet den 10 maj.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in