Kumla IBK föll i avgörande kvalmatchen mot Per-Ols

By on 23 mars, 2024
Bild: Niclas Noord

Kumlas herrar är utslagna i kvalet mot Division 1, men det gick ända till sudden straffar där i den tredje omgången avgjorde Per-Ols med en av de omdiskuterade zorrostraffarna.

Det var en jämn tredje match, där Kumla startade målskyttet men Per-Ols kom igen. Där de gick upp till en 2-1 ledning efter halva första perioden, men Noah Karlsson sköt ett stenhårt skott i krysset och i pausen stod det 2-2.

Andra perioden var fortsatt jämn, men det var Per-Ols som satte sina chanser och gick till en 4-2 ledning. Kumla skulle dock komma ifatt i tredje och göra 4-3, och med. 6:30 kvar göra 4-4 genom kapten Jakob Axelsson.

Matchen skulle gå till en 10 minuter förlängning som även den skulle bli resultatlös. Så matchen och kvalet skulle avgöras på straffar, vilket även de fem första omgångarna skulle vara lika jämt som matchen och gå till suddenstraffar.

Först i den tredje omgången så vinner Per-Ols, med en av innbandyns omdiskuterade Zorro straffar, därmed är Kumla utslagna i kvalet och säsongen är över för herrarnas del.