Länet | Årets soldagar fokuserar på att få företag att upptäcka solel

Av på 9 maj, 2016

För sjätte året i rad uppmärksammar Region Örebro län och länets kommunala energi- och klimatrådgivare solenergi under kampanjen Soldagarna som genomförs under maj månad. I år ligger fokus på att få företag att förstå hur lönsam solel faktiskt kan vara genom att det treåriga projektet Framtidens solel lanseras.

Under årets Soldagarna fokuserar vi på företag och ordnar inspirationsträffar speciellt för dem, säger Dag Lundblad, Region Örebro län och projektledare för Framtidens solel. Träffarna ska ge nya kunskaper och visa företagen att en investering i solel kan bli ett sätt för dem att minska elkostnaderna, ta miljöansvar och stärka sitt varumärke.

Framtidens solel arrangerar fyra inspirationsträffar för små- och medelstora företag i länet i orterna Askersund, Lindesberg, Örebro och Karlskoga.

Förutom träffarna för företag så finns de kommunala energi- och klimatrådgivarna även på plats runt om i länet under Soldagarna för att informera allmänheten om solel, solvärme och bidragsmöjligheter. På många bibliotek runt om i länet finns solutställningar.

Soldagarna är en del av den europeiska kampanjen European Solar Days som sedan 2002 samlat solaktiviteter över hela Europa för att öka kunskapen om solenergins möjligheter.

Framtidens solel är ett projekt som finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden och Region Örebro län. Projektet pågår startade hösten 2015 och pågår till och med 2019.

Senare under året kommer projektet även att anordna träffar om ekonomi, upphandling och teknik. De företag som funderar över investering men som fortfarande inte har kommit till skott kommer också få möjlighet till oberoende rådgivning av de kommunala energi- och klimatrådgivarna och experter.

Fullständigt program för Soldagarna i Örebroregionen och information om solenergi finns på www.regionorebrolan.se/soldagarna.

Länet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in