Länet | Vem är värd Örebroregionens energipris 2015

Av på 20 december, 2015

Nu öppnar nomineringen till Örebroregionens energipris 2015. Priset delas även i år ut i två klasser: Årets föredöme och Årets inspiratör. Vem som helst kan nominera ett företag, en organisation, en person eller en kommun som man tycker förtjänar priset.

Årets inspiratör delas ut till en person eller organisation som inspirerat andra till energieffektivisering, ökad användning av förnybar energi eller minskad klimatpåverkan. Vid bedömningen tas hänsyn till spridningseffekt och nytänkande.

Årets föredöme delas ut till ett företag, kommun (förvaltning) eller organisation som genomfört åtgärder eller utvecklat produkter eller tjänster som på ett påtagligt sätt minskar klimatpåverkan eller energianvändningen eller ökar användning av förnybar energi. Vid bedömningen tas hänsyn till åtgärdens spridningseffekt, storlek på energibesparing/åtgärd, framtida potential och nytänkande.

Bakom priset står Region Örebro län och Länsstyrelsen i Örebro län. Vinnare utses av Region Örebro läns fokusnämnd för miljö och klimat och kommer att presenteras i början av april.

Syftet med priset är att lyfta fram goda exempel och på så sätt inspirera till åtgärder som bidrar till att nå visionen i energi- och klimatprogrammet om ett län utan nettoutsläpp av växthusgaser till atmosfären år 2050.

Nomineringen kan göras på Region Örebro läns webbplats.

Priset har delats ut sedan 2011. Från förra året delas priset ut i två klasser. Tidigare vinnare är:

2014:
Årets föredöme: Kjellbergs Logistik, Hällefors
Årets inspiratör: Jonas Tannerstad, Örebrobostäder

2013:
Skjutsgruppen

2012:
Lennart Lindkvist, Klövern

2011:
Pilkrogs Åkeri, Lindesberg

Länet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in