Lättare att ha husdjur på arbetsplatsen

By on 12 augusti, 2023
Arkivbild

Husdjur har blivit ett allt vanligare inslag på arbetsplatser idag, ny forskning visar att de bidrar till en ökad glädje bland medarbetarna. Nu gör Zoom det ännu enklare för användare att integrera husdjur, både på kontoret och hemarbetsplatsen.

En lurvig svans som skuggar webbkameran, ett enträget skällande från rummet bredvid eller ett köttbenstuggande läte under skrivbordet. I takt med att gränserna mellan hem och kontor har suddats ut alltmer, så har även husdjuren blivit ett vanligare inslag i våra arbetsliv.

Med de nya flexibla och hybrida arbetssätten kan flera av Zooms funktioner nu underlätta användarnas möjlighet att ta med sig husdjur till arbetsplatsen. Genom Workspace Reservation kan Zoom-användare till exempel boka en kontorsplats för husdjuret på den fysiska arbetsplatsen eller aktivera en brusreduceringsfunktion så att kollegor slipper störas av hundskall under ett möte.

– Som ett verktyg för att skapa ett mer flexibelt arbetsliv är det helt naturligt för oss på Zoom att odla och hylla våra fyrbenta vänner. Därför är vi stolta över att Zoom har utsetts till årets bästa husdjursarbetsplats av organisationen With U Forever (WUF), säger Ole Mygind, försäljningschef för Zoom i Norden och Benelux. – Zoom stödjer WUF:s viktiga initiativ genom att utveckla Zoom-plattformen och tillhörande teknologier som hjälper till att vårda våra husdjursrelationer.

Husdjur, och inte minst hundar, blir allt populärare. Enligt  Jordbruksverket finns nu över 1,1 miljoner registrerade hundar och mer än 800 000 registrerade hundägare i Sverige. Företag i Sverige och runt om i världen har blivit mer flexibla när det kommer till att låta medarbetarna arbeta hemifrån, vilket möjliggör mer kvalitetstid för dem tillsammans med ditt husdjur.

Forskningsinstitutet HABR (Human Animal Bond Research Institute) i Washington, USA, presenterade nyligen en studie som visar att förhållandet mellan djur och människor har många positiva hälsoeffekter.

Ökad psykisk hälsa och större medarbetarengagemang

85 procent av djurägarna i HABRI:s studie, uppger att deras husdjur gör dem glada, medan 82 procent säger sig få tröst av sina husdjur. Hela 73 procent säger att husdjuren förbättrar deras mentala hälsa.

Studien visar också att ju mer stöd och uppbackning medarbetaren upplever att husdjuren får på arbetsplatsen, desto mer engagerade blir de i sitt arbete. 83 procent av de anställda som arbetar på ett husdjursvänligt företag upplever att deras arbete är givande och spännande, medan endast 46 procent som arbetar på icke husdjursvänliga arbetsplatser känner likadant.

Oavsett om du arbetar hemifrån eller på ett husdjursvänligt kontor, så gör det stor skillnad att ha ditt husdjur i närheten för en mer meningsfull och motiverande arbetsupplevelse. Med Zoom-plattformen kan användare förbättra kontakten mellan våra två- och fyrbenta kollegor, oavsett var de befinner sig.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Zoom Communications

You must be logged in to post a comment Login