Lindesbergs Bio laddar upp med massor av filmer under helgerna

By on 22 december, 2023
Bild: LindeKultur

Julen är årets bästa biotid, och Lindesbergs Bio laddar upp med massor av filmer under helgerna från jul till trettonhelgen.

Här är julprogrammet fram till 10 januari med fyra premiärer: Aquaman and The Lost Kingdom; Bamse och världens minsta äventyr; Änder; Ett sista race.

Tack vare att kommunala Lindesbergs Bio är digital kan nya filmer premiärvisas samtidigt som biograferna i större städer!

Aquaman and The Lost Kingdom; Black Manta kräver hämnd för sin fars död, och efter att ha misslyckats med att besegra Aquaman förra gången gör han nu allt för att uppnå sitt mål. Black Manta är starkare än någonsin, med kraften från den mytiska Black Trident släpper han lös en uråldrig och ondskefull kraft. För att besegra honom vänder sig Aquaman till sin fängslade bror Orm, den förra kungen av Atlantis, och skapar en oväntad allians. Tillsammans måste de lägga sina meningsskiljaktigheter åt sidan för att skydda sitt rike och rädda Aquamans familj – och världen – från total förstörelse. Filmen har svensk biopremiär 20 december 2023.

Bamse och världens minsta äventyr; Nalle-Maja är med familjen på picknick men ingen verkar vilja leka med henne. När hon i ensamhet får i sig XYZ-saft och blir pytteliten tar allt en ny vändning. Ska de andra hitta henne och går det att göra skillnad om man är liten som en myra? Filmen har svensk biopremiär 22 december 2023.

Änder; Den här julen bjuder Illumination, skaparna av storfilmerna Minioner, Dumma Mej, Sing och Husdjurens Hemliga Liv, in dig till en spännande flygresa till det okända, på en rolig, fullfjädrad familjesemester i den actionfyllda nya originalkomedin, Änder! Familjen Mallard är fast i gamla hjulspår. Medan pappa Mack nöjer sig med att hålla sin familj trygg, paddlandes runt för evigt i deras New England-damm, längtar mamma Pam efter att skaka om saker och ting och få visa barnen – tonårssonen Dax och lillasyster Gwen – hela vida världen. Efter att en migrerande ankfamilj mellanlandat i dammen, med spännande berättelser om avlägsna platser, övertalar Pam Mack att de ska ge sig ut på en familjeresa, via New York, till tropiska Jamaica. Filmen har svensk biopremiär 22 december 2023.

Ett sista race: Den stjärnspäckade komedin Ett sista race berättar historien om streetracing-legenden Dennis (David Hellenius), som levt hela sitt liv på fel sida om lagen. Han har nu bestämt sig för att börja leva det ansvarsfulla och stilla livet. Något som snart bryts upp när Dennis får reda på att hans dotter Hanna (Elsa Öhrn) ska delta i ett race med sin nya kille Charlie (Malte Gårdinger). För att stoppa Hanna beger sig Dennis och hans ex-fru Tove (Malin Åkerman) ut på en resa för att hämta hem dottern. Det är början på ett hisnande sista race med fart, fläkt och höga varvtal genom Sverige. Filmen har svensk biopremiär 25 december 2023.

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login