Lokalt – 1000:e svenska Merlon Duo-Power till Truckbolaget

Av på 8 november, 2016
Alexander Svärdh, Maskinförare

När Truckbolaget AB i Örebro investerade i ännu en Merlo ROTO blev det en maskin med kombinerad el- och dieseldrift, det var dessutom den 1000:e Merlon som AB Hüllert Maskin sålt i Sverige.

Maskinen är en Merlo ROTO 40.30MCSS Duo-Power som kan köras på både el och diesel, beroende på vad som passar bäst vid varje enskilt projekt.

Truckbolagets säljare Johan Bäckström berättar varför man ville satsa på en maskin som kan köras med både el och diesel:
En eldriven maskin ger möjlighet att värna miljön och det vill vi. Inte minst arbetsmiljön. Kan man välja eldrift, så får de som arbetar i och runt maskinen en bättre arbetsmiljö. Jag tror att det kommer att uppskattas mycket. Vi ska nu börja marknadsföra att vi har eldrift och jag hoppas det ger fördelar. Det ska också bli spännande att följa hur eldrift påverkar driftkostnaderna för den här maskintypen.

Maskinföraren Alexander Svärdh, som kör den nya maskinen, berömmer eldriften:
Det fungerar precis som vanligt, man märker ingen skillnad i hydrauliken. Den är lika snabb som med dieseldrift. Den mest påtagliga skillnaden är att maskinen går så tyst med eldrift! Det är en stor fördel, vid sidan av miljöfördelarna, tycker han.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in