Lokalt | 45 miljoner kronor till föreningar, organisationer och studieförbund

Av på 27 november, 2015

Region Örebro län delar ut drygt 45 miljoner kronor till länsövergripande föreningar, organisationer och studieförbund inför 2016. Det beslutade fokusnämnden för kultur, bildning och ideella sektorn vid sitt sammanträde den 26 november.

Folkbildningen, där studieförbunden ingår, får mest pengar – över 18 miljoner kronor. Kulturföreningar och ungdomsorganisationer får tillsammans drygt 6 miljoner kronor och idrottsrörelsen får över 5 miljoner kronor. Ett stort spektrum av sociala stödorganisationer är också mottagare av stödet, liksom pensionärsorganisationer.

Viktigt för utvecklingen av vårt län
– Föreningar, organisationer och studieförbund är mycket viktiga för utvecklingen av vårt län, säger Bengt Storbacka, ordförande i fokusnämnden för kultur, bildning och ideella sektorn. Därför är det glädjande att vi från regional nivå har möjlighet att ge fortsatt finansiering av denna dimension till ideell sektor.

Stort samhällsengagemang
– Vi har under hösten genomfört fyra dialoger med företrädare för föreningsliv och organisationer, säger områdeschef Rikard Åslund. Det är verkligen imponerande att se vilket samhällsengagemang som präglar dessa, och vilken betydelse de har för att arbeta för ett inkluderande samhälle.

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in