Lokalt | Idag öppnar portarna för transport- och logistikdagarna

Av på 26 augusti, 2015

Onsdag till lördag den här veckan arrangeras Region Örebro Transport och Logistikdagar på Truckstop i Örebro. Här möts hela transport- och logistikbranschen för att ta del av de senaste nyheterna och skapa de rätta kontakterna.

Under de första dagarna träffas branschrepresentanter och på lördagen slår portarna upp för allmänheten. Då kan besökarna stifta bekantskap med allt från truckar och entreprenadmaskiner till helikopterflygningar. 15 000 personer räknas besöka dagarna.

Idag – onsdag 26 augusti – genomförs en nationell konferens med fokus på transportsäkerhet. Då kommer till exempel frågor som alkohol i yrkestrafiken och brottslighet på vägarna att diskuteras.

Också under torsdagen genomförs en nationell konferens, då ligger fokus istället på transporteffektivitet. Även då kommer flera namnkunniga talare, den kanske främste talaren under dagen är infrastrukturminister Anna Johansson (S), som håller en presentation på temat ”Framtidens transportsystem – effektivt, hållbart och innovativt”.

En särskilt intressant punkt under fredagen är årskonferensen om högkapacitetstransporter på väg, alltså lastbilar som är upp till 32 meter långa och kan väga upp till 90 ton. Det innebär nästan 7 meter längre och 26 ton tyngre än de största lastbilarna som används i vanlig trafik idag och dessa ekipage kan ge möjlighet till effektivare transporter.

Lördag den 29 är den stora publikdagen. Då får allmänheten komma till Truckstop för att stifta bekantskap med alla utställarna – och inte minst allt spännande som utsällarna har med sig. Man kommer till exempel få prova på de senaste bussarna från Länstrafiken, se en lastbilsparad som startar på Drottninggatan och kommer till Truckstop, klämma på truckar och flyga helikopter.

Vår egen racerstjärna Thed Björk kommer köra Linde-gocarten som faktiskt är snabbare än en F1 bil. Allt det här och mycket mer kommer du få se under Region Örebro Transport och Logistikdagar.

Över 150 utställare kommer finnas på plats och ungefär 15 000 besökare räknas komma till arrangemanget.

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in